Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grattis Ink Stained Promises, Panzerscheck och Planet Rain!

/
  • Gävlepublikens favoritband. Ink Stained Promises får spela på sommarens Getaway Rock-festival...
  • ... klara för festivalen är också grabbarna i Panzerscheck...
  • ... liksom kollegorna i Planet Rain. De får chansen att visa upp sig i ett stort sammanhang.

En hel hög band har under våren tävlat med varandra om att få spela på sommarens Getaway Rock Festival vid Gasklockorna.

Annons

Sex band var sedan tidigare uttagna och på torsdagskvällen var det dags att utse de sista tre. Två av vinnarna skulle utses av en jury, medan publiken själva genom omröstning skulle få kora det sista bandet.

Kanske som ett resultat av detta var publikuppslutningen riktigt bra på Musikhuset denna kväll. Först ut på scenen var metalcore-kvintetten Ink Stained Promises – tveklöst festivalvirke. Mycket röj på scenen och mycket klockrent gorm från en sångare som kanske inte på rak arm ger sken av att kunna uppbringa dylika monstervrål.

Därefter klev grymma doombandet Isole på och rockade loss melodiöst och hårt. Gruppen håller just på att lägga sista handen vid nya skivan och spelade bland annat några smakprov från den.

Trea ut var Panzerschreck med stenhårt rivjärn från första sekunden och så fullt med ös på scenen att medhörningen åkte i golvet.

Sist men inte minst var det dags för Planet Rain. Death-metalbandet öppnade med attityd och gjorde genomgående sin grej väldigt snyggt, tungt och rutinerat – och lät verkligen trummorna arbeta.

Efter att sista tonen hade klingat av följde en spänd väntan som säkert kändes ännu längre för musikerna som inväntade beskedet om vilka som utsetts till kvällens vinnare. Alla hade under pausen även chansen att lägga sin röst och bidra till att kora kvällens tredje, publikvalda vinnare.

Sedan, slutligen, annonserades vinnarna ut. Av kvällens tre band utsåg juryn Planet Rain och Panzerschreck till festivalmaterial, och publikens framröstade favorit blev inte oväntat Ink Stained Promises.

Synd att Getaway missar Isole, men alla banden höll hög klass och det kommer med all säkerhet att bli en riktig kanonfestival vid Gasklockorna i sommar.

Christina Smedbakken

Mer läsning

Annons