Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gyllene Tider till Gävle i sommar

/
  • Per Gessle tar sitt Gyllene Tider ut på turné igen. Från vänster Mats Persson, Anders Herrlin, Göran Fritzon, Per Gessle och Micke Syd Andersson i Gyllene Tider.

Nu har Gyllene Tider presenterat datum till sin återföreningsturné och till Gasklockorna i Gävle kommer bandet onsdagen den 31 juli.

Annons

– Riktigt kul med en så här stor bokning till Gasklockorna. Sist Gyllene Tider spelade i Gävle var det magiskt och jag tror spelningen här ute hos oss kan bli något utöver det vanliga. Vi har verkligen gjort vårt yttersta för att få hit dem igen, säger Mikael Berglund från Gasklockorna i ett pressmeddelande.

Senast Gyllene Tider spelade i Gävle var 1996 på den turné som kallades ”Återtåget”, publiksuccé överallt och i Gävle drog bandet 15 000 personer till Strömvallens kastplan och hela Boulognerskogen var befolkad med både fans och andra intresserade av att delta i happeningen.

Bandet inleder i Halmstad 5 juli och gör bland annat den allra första konserten på nya Tele 2 Arena i Stockholm.

Gyllene Tider gör 18 konserter med avslutning i Eskilstuna den 10 augusti. Med bland annat spelningar på Malmö stadion, Slottsskogsvallen i Göteborg och vid Sofiero slott utanför Helsingborg. Linnea Henriksson blir förband.

Den kommande turnén med bandet är den första sedan framgångsrika "GT25"-turnén 2004 då cirka en halv miljon människor såg bandet, "28 000 åskådare i snitt per konsert", säger Gessle som alltid har koll på statistiken. 

Fast på den turnéplanen fanns Gästrikland inte med.
- Det är väl magstarkt att tro att vi ska kunna återupprepa det. Men Gyllenes grej är att det finns nåt för alla, säger Per Gessle.

Gyllene Tider har pratat om en återförening sedan åtminstone 2007, berättar Per Gessle. Men framgångarna med Roxettes återföreningsturné tog honom lite på sängen.

Per Gessle är förväntansfull:
- Man vet ju aldrig. I vår bransch är man aldrig större än sin senaste hit. Men det vi har bygger på en gammal låtkatalog som folk gillar, säger han.

Redan i april kommer det ett nytt album med Gyllene Tider.
- Jag är nog fel man att fråga..., men om du frågar mig så tycker jag att det här förmodligen är den bästa plattan vi har spelat in, säger Per Gessle.

Han tycker att medlemmarna är bättre musiker och nu är låtarna, till skillnad hur det ibland har varit tidigare, specifikt skrivna för Gyllene Tider.
- Den här gången har jag försökta skriva 2.50-låtar med mycket farfisaorgel. Och det har verkligen blivit så.

Albumet heter "Dags att tänka på refrängen". Men Per Gessle vill inte göra några utfästelser om att det här skulle vara det sista vi får se av Gyllene Tider.
- Vi säger som Phil Collins, "The First Farewell Tour", säger Gessle och skrattar. Nej, vi planerar ingenting. Om någon i bandet inte vill vara med längre så blir det inget mer Gyllene Tider. Det är vi fem, vi kan ju liksom inte ta in Zak Starkey på trummor.

Mikael Forsell/TT Spektra
Stefan Andersson/GD

Mer läsning

Annons