Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gyllenhammar och Munther till final

/
  • Ralf Gyllenhammar jublar efter att bidraget Bed on Fire röstats direkt till final.
  • Ulrik Munther jublar efter att bidraget Tell the World I´m Here röstats vidare till finalen.

Storfavoriterna höll för en gångs skull för trycket. Ralf Gyllenhammar och Ulrik Munther gick på lördagskvällen direkt till final i Melodifestivalen.

Annons

Behrang Miri och Robin Stjernberg röstades vidare till Andra chansen.

Det har varit skrällarnas år i Melodifestivalen.

Kritikerrosade ”säkra kort” har fallit varje lördag och under veckan i Malmö har de finaltippade artisterna därför inte känt sig helt bekväma med sitt favoritskap.

Men i den fjärde och sista deltävlingen gick det vägen.

Ralf Gyllenhammar, till vardags sångare i bandet Mustasch, ställde upp med bidraget ”Bed on fire” och ett nummer bestående av en vit flygel och abnorma mängder pyroteknik.

Tv-tittarna kände uppenbarligen att en blytung hårdrocksballad saknats i årets Melodifestival – på lördagskvällen röstades Ralf Gyllenhammar rakt in i Friends Arena där finalen hålls den 9 mars.

– Jag känner mig euforisk. Nu är jag sugen på att få av mig kläderna och gå upp till Army of Lovers, säger Ralf Gyllenhammar till TT Spektra efter sändningen.

Han tror att favoritskapet hjälpte honom att slappna av.

– Det har varit bra för jag har tänkt att jag kommer att åka ut. Men nu blev det inte så i den här deltävlingen. Jag blev Gyllenhammar-undantaget, säger Ralf.

I finalen får han sällskap av veckans andra storfavorit, den unga popsångaren Ulrik Munther. Han klev upp på scenen i Malmö arena utan sin välbekanta gubbkeps men med en filmduk där bilder av världsrymden varvades med biltunnlar och storstäder.

Det storslagna numret till arenapoplåten ”Tell the world I'm here” gick hem hos tittarna och Ulrik Munther gick till final

– Det känns helt underbart. Det gick så bra, det var så otroligt roligt, säger Ulrik Munther.

Under repetitionerna har storfavoriten Munther haft stora problem med den torra luften i arenan – något som påverkat hans röst. Det löste han dock genom att sätta in en luftfuktare i sin loge.

– Nu funkade det. Jag kan inte klaga på någonting i dag, säger Ulrik Munther.

I finalen ska han nu försöka toppa sitt nummer och förhoppningsvis nå ännu högre än i fjol då han slutade trea efter det årets giganter Loreen och Danny Saucedo.

– Just nu vill jag bara fira lite grann och så får vi se vad som kan hända i finalen. Men jag ska försöka göra det ännu bättre och så får vi se vad det blir, säger Ulrik Munther.

Även om det inte blev några skrällar består en annan av årets trender i Melodifestivalen – det fortsätter att gå dåligt för kvinnliga artister. Av de åtta finalklara bidragen framförs bara en av en kvinna – Louise Hoffsten.

I Malmö lade fyra manliga artister beslag på de fyra främsta platserna. Behrang Miri och Robin Stjernberg röstades nämligen vidare till Andra chansen. I Karlstad nästa lördag gör de upp med sex andra artister om de två sista finalplatserna i Melodifestivalen 2013.

Mer läsning

Annons