Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå där...

/

Sandvikenartisten Lasse Forsberg som tillsammans med sitt band kommer att agera uppvärmare till Tomas Ledin när han gör sin konsert på Göransson Arena i Sandviken den 18 augusti.

Annons

Hur gick det till?

– Ja, det beror väl på att herr Ledin har koll och god musiksmak. Det var på direkt order från honom själv som bokningsbolaget Live Nation ringde till VD:n till Göransson Arena som sedan kontaktade mig.

Är du förvånad att han kände till dig?

– Jag var förband åt honom för tjugo år sedan när jag spelade i Elvert Under Ground. Jag var mer förvånad att han kände till oss då eftersom det var före internet. Men han har väl koll i och med att han har sina föräldrar kvar i stan. Han gillar min senaste skiva ”Vasaparken” som kom ut i våras.

Vad kommer du att bjuda på då?

– Det blir väl de flesta låtarna från nya skivan som är min första soloskiva efter att ha spelat i 35 år med olika band. Jag bestämde mig i vintras för att det var högtid att jag fick bestämma allt själv. Så jag hörde av mig till några goda vänner som hjälpte mig att spela in den.

Kommer du göra något speciellt för att fånga en större publik?

– Inte mer speciellt än att jag som vanligt kommer göra en bra show på cirka 45 minuter. Det finns flera nya låtar som jag kommer att köra som kommer på min nästa skiva. Förutom alla i Sandviken som är där så blir det ju en massa folk utifrån som kommer för att titta, så det blir spännande. Spelningen i Årsunda nästa helg blir lite av ett genrep inför konserten.

Har du spelat för en sådan stor publik förut?

– Nej, även om man har hållt på i 35 år och gjort en del stora spelningar på festivaler runt om i Sverige så är det roligt att den största spelningen man gör är på hemmplan, ett stenkast ifrån där man bor. Men det tycker jag att jag är värd när man hållit på så länge som jag gjort.

Mer läsning

Annons