Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här blev det både musik och dramatik

/
  • Det blev en bra show till slut med Björn Rosenström och Det jävla bandet.
  • Brandlarmet gick precis när konserten skulle börja, lokalerna utrymdes och publiken blev tvungen att vänta ute på gatan över en halvtimme innan spelningen kunde börja igen.

Pojkarna som busar blev inte det mest dramatiska under fredagskvällen när Björn Rosenström besökte sportbaren Allstar i centrala Gävle. Precis när spelningen skulle inledas började en gäll signal ljuda.

Annons

Flera ur publiken, varav somliga åkt ända från Jämtland för att lyssna, trodde att det ihärdiga ljudet var en del av showens intro, men så var dessvärre inte fallet. Det var nämligen brandlarmet som gick, och lokalerna fick utrymmas.

En stor folkmassa bildades på trottoaren utanför klubben, varav somliga inte ens hunnit få med sig sina jackor ut. Osäkerhet och irritation spred sig snabbt bland de ansamlade: skulle det ens bli någon show? Hur länge skulle man behöva vänta? Var de förköpta biljetterna pengar i sjön?

Flera polisbilar infann sig snabbt, och både poliser och ordningsvakter hade fullt sjå att hålla den frustrerade folkmassan ute medan saken utreddes. Konstaplarna i fråga fick även annat att tänka på då flera våldsamma bråk utbröt i hopen och mer än en person behövde eskorteras åt sidan.

Efter cirka en halvtimmes väntan bedömdes det dock säkert att börja släppa in folk igen, och som på en given signal körde även konserten igång på övervåningen.

En fråga som osökt dök upp var hur många besökare lokalen egentligen har plats för.

På övervåningen fanns det nämligen knappt plats att stå längs väggarna – än mindre på någon plats närmare scenen så att man faktiskt kunde se artisterna.

Björn och kompani gjorde helt klart en bra spelning, men det kändes som att saker och ting urartat i publiken då det knappt gick att befinna sig i lokalen utan att bli skadad av det okontrollerade publiktrycket eller omdömeslösa åhörare. Det var fullt av krossat glas överallt.

Alla hitlåtarna framfördes med bravur, och på ytan gav det hela skenet av att vara en riktig partyspelning.

Men det kändes inte helt bra att befinna sig i publiken, och tur var det att det inte började brinna på riktigt då risken att många blivit nedtrampade då hade varit överhängande.

En bra show blev det, men alldeles för mycket folk och för lite uppstyrning för att man egentligen skulle hinna märka det.

Christina Smedbakken

Mer läsning

Annons