Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hopp för dinnershow i Gävle

/
  • Krogshow av prima märke med Henrik Lundström, Maria Doverud och Pelle Lundström.
  • Henrik Lundström från Sandviken lämnade jobbet i järnverket för att bli showartist och det behöver han inte ångra.

Hopp för skojs skull. Titeln på Gävles nya dinnershow, som ska spelas fredag- och lördagkvällar hela hösten, är synnerligen passande.

Annons

Det finns nämligen hopp för att vi Gävlebor med omnejd inte längre ska behöva åka till Stockholm för att få en helkväll med en god middag kombinerad med underhållning av prima kvalitet.

Fartfyllt och roligt, utlovades i förhandsreklamen – fartfyllt och roligt är det och i publiksorlet efteråt ströddes det ett pärlband av lovord.

Långe Henrik Sundström, född och uppväxt i Sandviken, blev på fredagspremiären en stor favorit med sitt sätt att både sjunga och spexa. Den forne rörmokaren och snickaren hade delar av släkten på plats och ville givetvis glänsa litet extra och visa upp vad han lärt sig under sina åtta år som showartist, senast på Wallmans Golden Hits på Kungsgatan hemma i Stockholm.

Det märks att han trivs och är samspelt med Maria Doverud från Växjö och norrlänningen Pelle Lundström, numera boende i Göteborg. Trion tar över dominansen i restaurangen med både självklarhet och briljans.

Showen är uppdelad i olika musikaliska akter och genrer i olika tidsepoker med täta klädbyten. Inledningsvis är det USA-stämpel med låtar som ”Born In The USA”, ”Living For America” med mera i medleyform där de tre växlar mellan varandra med utmärkta singbackinsatser.

Roligast är dansbandsflirten där de låtsas vara Per Hendrixxx och bjuder in singeldamer till turnébussen som uppges stå parkerad utanför. Övergången till ”Purple Rain” är läcker.

Efter sentimentala och transsexuella avdelningar är det dags för Villiage People och dess välkända figurer, tacksamma att imitera, och även det lockade till åtskillga skrattsalvor.

Epilogen med ett Elvis-potpurri är inte fy skam den heller.

Som sagt, i höst behöver ni inte åka till Wallmans i Stockholm, även om det är ett annorlunda äventyr i sig.

Stefan Andersson

Mer läsning

Annons