Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I dag får Gävle en ny festival

/

Annons

En ny festival debuterar i Gävle i helgen. Den kommer att äga rum i Stenebergsparken på Brynäs i dag och i morgon och går under namnet Stenebergsrocken och är ett samarbete med Sommar Yran som också pågår just nu.

– Vi arrangerar Stenebergsrocken för att ge människorna på Brynäs glädje och alla som håller på med musik ska få chansen att spela på en scen och utöva sin grej. Det är bra att folk kan komma ut och umgås, så vi ger dem en plats att träffas på, säger Albert Gibbs, en av arrangörerna bakom Stenebergsrocken.

Albert menar att festivalen vänder sig till alla åldrar och passar för hela familjen. Uppträdanden är av lokala rockband från Gävle och Hofors samt uppträdanden från barn och ungdomar från Helges ungdomsgård.

Albert tycker det behövs en festival i Stenebergsparken.

– Det är en en mycket fin park på Brynäs med bostadsområdet runt omkring. En vacker park som den ska ha aktiviter med musik och artister som uppträder, menar Albert Gibbs.

Stenebergsrocken kommer att vara helt gratis och är möjlig genom en mängd olika företag och organisationer som Kulturum, Brynäs Utvecklingsgrupp, Bilda GävleDala, Helges, Musik Gävleborg, Kultur & Fritid Gävle samt Ljudlagret.

Albert Gibbs hoppas på en lyckad festival med fint väder.

– Det kommer bli bra så länge inte vädret förstör hela grejen, men då kör vi ändå, säger Albert Gibbs och skrattar.

Stenebergsparken är platsen för festivalen Stenebergsrocken.

Mer läsning

Annons