Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I höst blir det en hel del Skutskär för blueskungen

/
  • Sven Zetterberg & The Rockarounds. Längst bak Micke Finell och Ingemar Dunker. Sittande från vänster: Tommy Cassemar, Sven Zetterberg och Calle Brickman.

Sven Zetterberg, 60 bast och den okrönte kungen av svensk blues, är en flitig besökare i vår region. I kväll intar den forne östgöten (Skärblacka) och exsörmlänningen scenen på Holmarna i Skutskär.

Annons

Detta tillsammans med sitt kompband The Rockarounds.

– Det är Micke Finell & Co som gäller i höst, deklarerar Sven. Vi gör en liten turné denna vecka med bland annat gig på båten Blidösund i Stockholms skärgård och därefter Katalin i Uppsala och min gamla hemstad Södertälje.

Samarbetet med The Rockarounds fortsätter i oktober då Sven ska spela in en ny platta som redan fått namnet ”Mileages”.

– Ja, många mil har det blivit under mina 40 år i branschen, förklarar han. Mycket har hänt sen upptakten i Tälge Blues 1972 och jag är väl något av en ”king of the highway”.

Åtskilliga skivor har han också släppt ifrån sig. ”Mileages”, som för övrigt ska spelas in i den av Refreshments flitigt använda studion i Skutskär, blir hans åttonde platta i eget namn sedan splittringen av Chicago Express 1996.

Den senaste kom för två år sen och tituleras ”Grounded In Reality”, då han lade munspelet åt sidan. Kommer ”Mileages” att gå i samma riktning?

– Nej, det var mera pop/soul och countrystuk på den förra, nu blir det mera bluesgitarrinspirerat, berättar Sven. Jag räknar med att den kan släppas i god tid före ”Rock’n’roll X-mas”-turnén med Refreshments, Nisse Hellberg och Linda Gail Lewis.

Hur har din sommar varit?

– Inget vidare. Visserligen har jag spelat mycket, men vilket väder! Usch! Men i Skutskär blir det väl en inomhusspelning utgår jag ifrån...

Mer läsning

Annons