Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I huvudet på Niklas Strömstedt

/

Så kan man ju också göra en konsert, ifall man vill vara okonventionell. Jag har då aldrig sett något liknande, men underhållande var det. I huvudet på Niklas Strömstedt skulle man kunna kalla det, för att travestera en filmtitel där John Malkovich har huvudrollen.

Annons

Sverigepremiären på turnén med underrubriken ”Du borde gå och prata med nån” blev en överraskning. Inte för att jag är någon direkt älskare av så många av Strömstedts alster, därtill är presentationen alltför enahanda, men han är i alla fall en skaplig textförfattare och hitmakare även om det mesta handlar om kärlek, olycklig kärlek, förhoppningar och besvikelser. Mest rörande var hans monologer om sina åldrande föräldrar.

Med ”Freuds” hjälp så blev det många förlösande skratt i den välbesatta salongen. Naroskin verkar vara en skön prick med underbara och tänkvärda kommentarer. Niklas släppte också loss med en hel del komiska poänger i mellansnacket och nog märktes det att Sissela Kyle varit med och styrt upp den två timmar långa föreställningen.

I höstas gillade jag verkligen hans tv-serie ”Tack för musiken”. I denna föreställning är det han själv och hans musikaliska och privata erfarenheter i livet som granskas och det blir ett fungerande spel mellan honom och Naroskin.

Växelvis med tryck i kompmusiken där multimusikanten Charlotte Centervall, basisten och pianisten Per Björling och trummisen Mats Persson gav järnet.

Niklas avslöjade en sak som jag inte visste, på 50-talet var hans kände far, publicisten Bo Strömstedt, nära att få jobb på Gefle Dagblad. ”Då hade jag väl kommit att spela kompgitarr med Di Leva och fotboll med Gefle IF”, sa han och uttryckte en viss känsla av att komma just till Gävle. Kanske har att göra med att han valde vårt konserthus som plats för premiären.

Mer läsning

Annons