Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I kväll avslutar Myrra sommaren

/
  • Musikalstjärna på besök. I går var det repetitioner i konserthuset och i afton ska Myrra Malmberg vara med och avsluta sommarserien ”Musik i det gröna” tillsammans med Gävle symfoniorkester i Boulognerskogen.

Gävle symfoniorkester med dirigenten Peter Nordahl i spetsen gästas för närvarande av en mångsidig artist som radat upp en lång rad succéer i såväl Sverige som London, Rom och andra internationella scener.

Annons

Mångsidiga Anna Malmberg, mer känd som Myrra, är sångsolist i kvällens avslutning av konsertserien (gratis!) ”Musik i det gröna”. Och nu ska Boulognerskogen fyllas med film- och musikalmusik.

– Det blir spännande med en utomhuskonsert och jag hoppas verkligen vädret är med oss (annars sker det hela i konserthuset), säger Myrra. För tre-fyra år sen uppträdde jag på Gävle teater ihop med Helen Sjöholm och sen minns jag ett Kurt Weill-tema i ert konserthus för länge sen.

De nu 44-åriga Myrra slog igenom som 18-åring, då hon gjorde Maria i ”West Side Story” på Chinateatern. En roll som hon sedan också gjort på operahusen i Rom och Göteborg och ytterligare en gång på China för fem år sen.

– Mariarollen och den som Christine i den fantastiska uppsättningen av ”The Phantom Of The Opera” på West End i London är nog mina höjdpunkter i musikalkarriären, tycker Myrra, som senast spelade Emma Carew i ”Jekyll & Hyde”-musikalen på China 2008.

Ja, det finns väl knappast en enda känd musikal som hon inte varit med och känt på, antingen på teaterscenen eller i konsertform.

Hon är född och uppväxt i Chicago respektive Minneapolis innan familjen flyttade till Sverige när hon var i tonåren.

Musikteater blev och har förblivit hennes största intresse även om det också blivit en del mellanspel då hon givit sin röst till en oändlig rad av populära animerade filmer. Dessutom har hon medverkat i Melodifestivalen och åtskilliga tv-program.

– Jag trivs med att få göra litet av varje och för närvarande är det min nya skiva ”Another World”, som kommer i höst, som gäller. Den ska antagligen också lanseras i Japan.

På skivan ackompanjeras hon av Norrköpings symfoniorkester och dirigent är pianisten, arrangören och kompositören Paul Bateman, som även arbetar med såväl Sarah Brightman som José Carreras.

– Han är en god vän till mig sedan flera år tillbaka och ställde välvilligt upp när jag frågade honom om han ville medverka.

I går på repetitionerna och i afton får hon känna på Gävle symfoniorkester. På spelplanen finns ett medley ur ”West Side Story”, ”I Feel Pretty”, ”Night Waltz” och två sånger från kommande albumet: ”I Knew I Loved You” och ”My Heart And I”.

– Jag har varit både i London och semestrat på Cypern under sommaren, så jag kommer laddad, hälsar Myrra Malmberg.

Det blir spännande med en utomhuskonsert och jag hoppas verkligen vädret är med oss.

Myrra Malmberg

Mer läsning

Annons