Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Icona Pop möter USA med sitt debutalbum

/
  • ”Jag är så himla lycklig att jag får göra det jag gör just nu”, säger Caroline Hjelt om framgångarna.

Tre och ett halvt år har gått sedan förs­ta mötet. Efter supersuccén med låten ”I Love It” är tjejerna i Icona Pop nu signade i USA, bor i New York och har släppt den efterlängtade debutskivan.

Annons

De har knappt hunnit avsluta en USA-turné innan nästa står på tur.

– New York känns väldigt bra och de tar upp musiken och fattar vår grej, säger Aino Jawo, ena halvan av succéduon Icona Pop.

Trots de stora framgångarna i både Sverige och USA har kändisskapet ännu inte sjunkit in för tjejerna.

– Det var ungefär en vecka sedan, i Miami, som jag förstod att jag jobbade som musiker på heltid. Jag bara ”Aino, shit! Jag är heltidsmusiker!”, säger Caroline Hjelt som fortfarande blir chockad om någon frågar efter autograf.

Duon trivs bra i New York där de redan lyckats bygga upp en trogen fanskara.

– I USA är folk lite galna. Vi har ju precis börjat där. Låten ”I Love It” släpptes bara för någon månad sedan, men vi har haft fans som följt oss runtom hela landet. Det är den största skillnaden mot Sverige, att vi redan har hardcore-fans.

Efter flera år i studion och många spelningar ger nu Icona Pop ut det efterlängtade debutalbumet.

– Det känns som att man varit gravid med den här lilla skivan i typ tre år och nu ska den äntligen få komma ut. Det känns väldigt bra, men också väldigt läskigt, säger Caroline Hjelt

Först nu när det nya ”barnet” var fött förstod popduon att det sker på riktigt.

– Vi fick varsin platta och vi bara stod och skrek. Man inser att det är på riktigt nu när man har något fysiskt att ta på, säger Aino Jawo.

Med sin musik vill dem förmedla sina känslor till publiken. Deras sound har skapats genom lekfullhet i studion.

– Vårt enda mål är att göra bra musik som berör och får folk att känna det vi känner, säger Caroline Hjelt.

De poängterar också att de inte gillar att bli kategoriserade.

– Folk försöker ofta stoppa oss i fack, men vi känner att vi är otroligt fria att göra vad vi vill och sen kalla det för ”vår popmusik”, säger Caroline Hjelt.

Icona Pop ser optimistiskt på framtiden och är inte rädda för att drömma stort.

– Om fem år har vi kanske släppt vår tredje skiva. Och vi har varit på världsturné med Prince som förband. Och det går jävligt bra, säger Caroline Hjelt.

I verkligheten väntar promotion i Europa, en USA-turné med Marina & The Diamonds och deras första Australien och Nya Zeeland-turné.

– Vi fick precis reda på att vi sålde guld där med ”I Love It” så det ska bli skitkul att få åka dit, fortsätter Caroline Hjelt.

Mer läsning

Annons