Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Idoler laddar för semifinal

/
  • ”Idol”-semifinalisterna. Moa Lignell, Robin Stjernberg och Amanda Fondell inför fredagens semifinal i Göteborg.
  • ”Jag skriver mycket egna grejer men är öppen för att jobba med andra låtskrivares material om det är någonting som passar mig bra”, säger Moa Lignell.
  • ”Jag bemästrar all typ av sång genremässigt, det är därför det har blivit så svårt för mig att hitta en genre som jag trivs extra bra i”, säger Robin Stjernberg.
  • Amanda Fondell har något stort på gång efter Idol. Vad det är vill hon inte avslöja.

Och så var de bara tre. I kväll (TV 4 klockan 20) står de kvarvarande idolerna inför sin största utmaning hittills.

Annons

De två som går vidare från veckans tävling har sjungit sig till en plats i finalen. Som en extra utmaning är det juryn som väljer vilka låtar de tävlande ska sjunga.

Moa Lignell, Amanda Fondell och Robin Stjernberg ser tillbaka på veckorna som gått och blickar framåt mot tiden efter Idol.

Frågor:

1. Framträdande du minns?

2. Framträdande du helst vill glömma?

3. Vad tycker du om juryns utmanarlåt?

4. I vilket sammanhang kommer vi att se dig i framtiden: Melodifestivalen, en jazzfestival eller Sweden rock?

5. Det är sällan vinnarna som lyckas bäst efter tävlingens slut. Vill du verkligen vinna?

6. Vad är det första du kommer att göra när ditt Idol-äventyr är över?

Amanda Fondell

1. ”I’ve Got A Woman” minns jag. Det var ju succé och jag blev nöjd. Jag kände att jag hade känsla genom hela låten och tycker att jag förmedlade det på ett bra sätt.

2. Jag minns inte alla mina framträdanden. Men första fredagsfinalen var jag lite rädd, typ för allting. Då gjorde jag ”Made Of”. ”Jolene” gick inte heller riktigt som jag ville.

3. ”Raise Your Glass”, ja det är en utmaning. Det är inte sådan musik jag brukar spela och sjunga, jag lyssnar inte på sådan musik heller. Den är svår att göra eftersom Pink är svår att göra.

4. Sweden Rock och jazzfestivalen.

5. Det är ju också en fråga. Folk har fått för sig att det inte har gått bra för vinnaren, och visst kan det se ut så om man tittar på statistiken, men jag tror inte att det är det det handlar om. Om man verkligen vill detta, då kommer man någonstans. Jag tror att det handlar om att tro på sig själv.

6. Jag har stora planer kan jag säga, mer tänker inte jag avslöja. Men jag kommer att utnyttja detta. Vi får se om jag kommer att fortsätta med skolan.

Moa Lignell

1. Den gången jag fick köra ”When I Held Ya” var den mest känslofyllda. Vi hade byggt upp den med mer instrument, det var najs kan jag säga. Man vill tillbaka till den kvällen, alla stod upp och juryn stod upp, det var ett minne för livet.

2. ”Vem ska jag tro på”. Det var i början när jag inte visste hur jag skulle få fram mitt scenspråk. Jag sjunger jättemycket svenska låtar och den gav fel bild av mig, det framträdandet representerade inte mig alls.

3. ”Wherever You Will Go”, det är en jävligt bra låt, mycket smärta i den låten. Det är det jag kan köra på, texten och känslan, jag är ingen showartist. Men det är en riktig utmaning, den går väldigt lågt i början och i slutet gäller det att ha pondus, hela vägen ut.

4. Inte Melodifestivalen. Jag vill bli mer stadig som egen artist innan jag göra sådana saker. I sådana fall jazzfestivalen.

5. Jag är så nöjd med allt jag åstadkommit så att ryker jag på fredag så gör det inget. Det vore kanske lite najs att komma trea också. Men jag kommer att kämpa som en gnu för att klara mig, jag är inte rädd för att vinna.

6. Åka hem till Alingsås, gå i skolan lite grann och skriva musik. Skulle jag jobba med musik skulle jag ändå försöka lösa det så att jag kan göra klart skolan.

Robin Stjernberg

1. Jag har två favoritframträdanden, det första är när jag gjorde ”Halo” och det andra ”Let Me Entertain You” nu i fredags. I ”Halo” var det första gången jag vågade bottna och vara lite ledsen när jag framträdde. När jag lyssnade i efterhand kände jag ”shit vilken bra sång”.

2. Man lär sig så mycket, även när man inte är så nöjd. Jag var inte alls nöjd förrförra veckan för att jag hade lunginflammation. Det var det svåraste jag gjort. Sedan tycker jag ändå att det lät okej, men det var ingen energi i det.

3. ”Love Is Gone” med David Guetta. Det är en skitbra låt, väldigt modern. Men den är för mycket instrumental, jag får inte briljera så mycket med sången. Det jag måste göra är att hålla en kaxig, cool energi som jag tror att juryn vill se. Det är utmaningen och det kommer jag att sätta.

4. Det står mellan Sweden Rock och Melodifestivalen. Melodifestivalen är ett skitbra sätt att slå igenom.

5. Jag tror att det är en myt. Artisterna som vunnit har valt andra vägar. Folk säger att Kevin Borg inte har lyckats, men han har ju valt själv att göra musikaler, han lever på den typen av musik han vill jobba med. Så jag tror inte det är en nackdel att vinna ett skivkontrakt.

6. Flytta upp till Stockholm. Utöver det så kommer jag börja jobba med musiken och försöka hitta mig själv som artist.

Erika Walukiewicz/TT Spektra

Mer läsning

Annons