Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Idolerna intog Läkerolen

/
  • Idolerna kände på Läkerol Arena. Bakre raden från vänster André Zuniga-Asplund, Robin Stjernberg, Moa Lignell, Amanda Persson och Molly Pettersson Hammar. Längst fram Olle Hammar och Amanda Fondell.
  • Spända förväntningar. Amanda Perssonoch Moa Lignell.
  • Äldst i gänget. Robin Stjernberg satte stor press på sig till en början och höll på att duka under, men repade sig och tillhör nu favoriterna.

Strax före klockan fyra igår eftermiddag rullade två mindre fordon, förvisso inga limousiner, fram till entrén på Läkerol Arena.

Annons

Dekalerna på bilarna avslöjade vilka det handlade om och det var inte några hockeylirare utan sju helt andra idoler. De som tävlar i TV 4:s talangjakt och som kom till Gävle för att sjunga nationalsången före Brynäs möte med Växjö.

– Det är femte veckan nu, men första gången vi fått åka utanför Stockholm. Sköt att se litet skog och inte bara betong, sa Robin Stjernberg.

Han är 20 år och ”Idols” äldsta deltagare. Han har till skillnad från sina konkurrenter gått ut gymnasiet, läst musiklinjen på folkhögskola och hunnit vara med i pojkbandet What’s Up med Eric Saade.

Den rutinen märktes när han, tillsammans med de övriga, mötte Gävlepressen för en kort pratstund innan det var dags för soundcheck, autografskrivningar och förberedelserna för sånginsatsen.

– Hemma i Skåne har vi ju Redhawks men jag har faktiskt aldrig varit i en hockeyarena förut så det ska bli spännande. Annars håller jag mera på Malmö FF:s fotbollslag, sa Robin, något trött efter vaccineringen mot influensan.

”Idolerna” är i år yngre än någonsin tidigare. De bor ihop, repar tillsammans och tävlar varje fredag inför miljonpublik framför tv-apparaterna. Deras scheman är späckade med intervjuer och repetitioner, som två artistansvariga som är med dem dygnet runt håller under kontroll. Röstcoacher och koreografer stöttar också så mycket som möjligt, liksom gästcoacher som hälsat på, exempelvis Peter Jöback och Magnus Uggla.

Ännu intensivare kommer det att bli för dem som överlever de närmaste veckorna, var så säker.

I slutet av nästa vecka återvänder ”Idol”-gänget (utom den som blir utslagen nu på fredag) till Läkerol Arena för den första veckofinalen på turnén. Gävle har begåvats med premiären, sen väntar Linköping, Malmö och Göteborg innan det är finaldags i Globen.

– Det känns onekligen litet annorlunda, att vi ska få åka ut på en riktig turné, sa en förväntansfull Amanda Persson och de övriga nickade instämmande.

– Visst saknar jag kompisarna därhemma litet grand, men vi har så kul i den här gruppen också att det uppväger allt, kommenterade Moa Lignell.

Vem vinner till slut?

– Alla är redan vinnare, fastslog Olle Hammar.

Nå, har ni övat ordentligt på nationalsången inför den stora publiken?

– Jadå, vi har repat och det kommer säkert att bli bra.

Vi som såg gårdagskvällens match på plats vet besked.

Vem vinner till slut?

– Alla är redan vinnare, fastslog Olle Hammar

Mer läsning

Annons