Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Imperial State Electric och Entombed till Hoforsrocken!

/

Fjolårets ”pånyttfödelse” och pub­liksuccé med bland andra Warrior Soul från USA och Radioaktiva Räker gav arrangörerna bakom Hoforsrocken blodad tand och nu är uppladdningen inför 2012 års upplaga i full gång. Två kanonbokningar är redan gjorda, dessutom är några till lokala band klara.

Annons

Vad sägs om högaktuella Imperial State Electric och Entombed?

Jo, det är faktiskt så att de kommer att spela i Hofors den 4 augusti. En poäng i sammanhanget är för övrigt att Nicke Andersson lirade i Entombed (trummor och sång) innan han gick vidare i olika band, bland annat Hellacopters och nuvarande Imperial State Electric.

2011 blev som nämnts året då Hoforsrocken slog igenom på allvar och vann priset för ”Årets arrangör” på Local Heroes-galan, slog publikrekord, bokade Warrior Soul från USA mm. De tillfälligt återupprättade Radioaktiva räker gjorde en episk spelning som gav dem pris för årets spelning på Local Heroes-galan.

Bland de lokala banden kommer Itchy Daze, Keep Rising, Rambling Romeos, Brigada Illuminada och några till att vara med.

Imperial State Electric släppte nyligen sitt andra cd-album, ”Pop War” med bland andra ”Monarchy Madness” i låtlistan. Annars är det en förlängning av the Hellacopters med Nicke Andersson i fronten, basisten Dolph De Borst från The Datsuns, gitarristen Tobias Egge och Thomas Eriksson från Captain Murphy bakom trumsetet.

Bandet har följt upp nya plattan med en vårturné som inleddes på Katalin i Uppsala den 4 april. Sammanlagt nio spelningar – varav två i Norge (i dag och i morgon) och en i Finland – är inbokade under månaden.

Entombed tillhör pionjärerna inom skandinavisk death metal. Bandet bildades av medlemmar från Morbid och Nihilist redan 1989. Debutalbumet ”Left Hand Path” kom året därpå. På senare år har bandet gått allt längre ifrån denna stil till ett mera rockorienterat sound.

Keep Rising står för thrashig hardcore från Gävle. Medlemmarna kommer från bland andra Gadget och Meleeh. ”Snabbt och tuggigt”, som det heter. De utgör även en del av arrangörsgruppen 026 Hardcore, som fått en erkänd scen i Gävle.

Ramblin Romeos är ett nytt hett band med Danne Königsson (senast i Cash Is King) i fronten. Rock’n’roll och outlaw-country är ett signum.

Tide Of Events spelar skatepunk ”som gjord för en varm sommardag och med texter om Hofors människorna som bor där”.

Rebel Collective beskrivs som en svängig femmannapluton från Gävle, ett rock’n’rollband med groove.

Mer läsning

Annons