Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Imponerande, Deer Tracks!

/

Stora tidningar som NME, The Guardian har lovordat Gävlebandet. En av låtarna har spelats i den populära tv-serien ”Grey’s Anatomy” och nu har de varit i både England och Japan för flertalet konserter de senaste veckorna.

Annons

Nu avslutade Deer Tracks sin intensiva period med att supporta de gamla goth-hjältarna från Leeds under deras miniturné i Sverige med tre spelningar.

Deer Tracks var som givna på den vackra scenen, både Elin och David är födda till att vara frontfigurer och ljudet var mycket bättre än hos huvudakten.

I början såg publiken lite fundersam ut för bandets aviga rytmer och tvära kast mellan det vackert sköra och det brutala i en hackande tuff gitarr men efter en stund blev popmelodierna tydligare och gensvaret större. Deer Tracks mörka undertoner passade Sisters-publiken ganska bra och de gjorde en fin sorti med att Elin spelade såg, ensam inför tusentalet svartklädda.

Trots att det annonseras som ett 30-årsjubileum så är Sisters Of Mercy numera en spillra av det en gång tiden tuffa och ledande bandet inom den mörkare delen av 80-talsrocken. Det som var majestätiskt och bombastiskt är idag lågbudget med två riffglada gitarrister som studsar om kring och låter bandet hamna alldeles för nära hårdrocken.

Låtvalet är inte helt genomtänkt, flera nya outsläppta låtar som får publiken att tappa intresse varvas med instrumentala meningslösa passager. Fast med jämna mellanrum kommer så låtarna som en gång i tiden fick mig att älska bandet. Ingen kan ta ifrån dem att låtar som ”Lucretia My Reflection”, ”No Time to Cry” och ”When You Don’t See Me” fortfarande är lysande låtar. Andrew Eldritch hade förut en intensiv cool mörk röst men nu räcker inte resurserna till och även inramningen med bara två gitarrister som komplement till det förinspelade gör att det blir lite lågbudget tyvärr. Jag såg dem på förra turnén och då var det riktigt uselt, nu är det inte lika illa alls men jag har hela tiden en känsla över att det skulle kunna vara så mycket bättre.

Peter Alzén

Mer läsning

Annons