Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen jul utan förfriskningar

/
  • Rock’nRoll X-mas. The Refreshments levererade för nionde året i rad, nu med supermysiga Eva Eastwood som gästartist.
  • Eva Eastwood. Sprallig gästartist på The Refreshments julturné.

Ingen jul utan The Refreshments show, denna gång med yrvädret Eva Eastwood.

Annons

Detta var nionde året i rad jag såg deras version av julshowen och den var varken bättre eller långtifrån sämre än föregångarna. Allt var sig likt, men ändå inte...

Tvärtom njöt jag av en hel del nyheter på menyn, som exempelvis känsliga balladen ”Dear Santa” som låtskrivargeniet Jocke Arnell fick idén till när han tittade på tv och såg ett reportage från USA där tomten satt och läste önskelistor från barn långt ifrån välfärdens alla tillhörigheter. En nyttig påminnelse mitt i all sorglös uppsluppenhet.

Efter de inledande egna godbitarna ”Christmas Wishes” och ”I’m The Real Santa” växlade konserten över till Mr JB på pianot, således Johan Blohms ”What A Merry Christmas This Could Be” och därefter blåsduon The X-mas Horns (Jakob och Kaj) inträde med ”Hey Santa Claus”. Och sen blev det saxparty...

Eva Eastwood kom småningom in och klockade in ”Jingle Bells” på sitt speciella vis innan hon övergick till en icke-jullåt, riviga hiten ”Lyckost”.

JB följde upp med obligatoriska ”Blue Christmas” och Jockes skojiga text i ”Santa Looks Like Daddy” är heller inte att förglömma från första avdelningen.

Min granne på stolen bredvid hävdade att musiken var som en smekning rakt igenom hela kroppen! Nåja, nog fanns det fog för att skaka loss ordentligt i alla fall och öppningen på andra akten med ”40 Days And 40 Nights” var helt perfekt. En av Refreshments bästa genom tiderna och därefter kom ett medley med favoriter som ”Miss Belinda” och ”One Dance, One Rose, One Kiss”.

Härligt!

Liksom den senaste hiten, balladen ”By Your Side”, som de bara inte vågade ge fasen i att spela.

Kvällens lirare, övriga härliga musiker får ursäkta, var Jonas Göransson, som jag aldrig tidigare sett i en sådan framträdande roll som i går. Vilken fenomenal gitarrist!

Detta var nionde året i rad jag såg deras version av julshowen och den var varken bättre eller långtifrån sämre än föregångarna.

Mer läsning

Annons