Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ink Stained Promises firar med saft

/
  • Ink Stained Promises har fått skivkontrakt med Rising Records. Bandet består av: Karl Olsson, gitarr, Marcus Östling, gitarr och vokaler, Thomas Fredriksson, ledsång, Gustav Galanti, trummor och Martin Maxe, bas. Tre stockar snus var kommer Östling och Galanti att ta med till studioinspelningen.

Under tisdagen blev det officiellt att Gävlekvintetten Ink Stained Promises får skivkontrakt med brittiska Rising Records.Metalcore/deathcore-combon ska spela in ett album i mars på orten Little Clacton i Essex med producenten Mark Daghorn.

Annons

Han har tidigare samarbetat med stora metalband som Cradle Of Filth, Bullet For My Valentine och Cannibal Corpse. På Rising Records ligger några av de största namnen inom samma musikstil som Ink Stained Promises som Bleed From Within och Trigger The Bloodshed.

Demon skickade de för ett halvår sedan. De fick glädjebeskedet för två månader sedan via MySpace.

– Meddelandet hade legat i flera dagar. Mark Daghorn skrev att det lät bra och att han var väldigt intresserad, säger sångaren Thomas Fredriksson.

Bolaget kommer att sköta promotion och konsertbokningar åt Ink Stained Promises. Men inspelningen kommer de få lägga ut för själva. Tre av killarna i bandet är arbetslösa. Det är bara Martin som har jobb.

– Det blir dyrt som fan, men mot vad vi får i gengäld är det värt det, säger Thomas som tar studenten i vår.

Fansen kan förvänta sig en fenomenalt fet och fläskig ljudbild på nya skivan som förväntas vara runt 45 minuter lång och innehålla cirka tolv låtar. Säljer den hyfsat och får bra recensioner blir det kontrakt på ytterligare fem album. Någon låt från de senaste två demotejperna kan finnas med, men det står inte skrivet i sten än.

– Vi kommer presentera ett mognare sound. Allt kommer låta bättre än på våra demos, mer välkomponerat, säger basisten Martin Maxe.

Inspelningsprocessen kommer att ta två veckor om allt klaffar. Den sista och tredje veckan sker mixing och mastring.

– Det gäller att alla kan de nya låtarna till fullo så vi är förberedda när vi kommer till New Rising Studios, säger Martin.

– Nu när vi har kontraktet så blir vi mer peppade att repa och skriva material, säger Thomas.

Nu hoppas bandet få komma ut och spela i Europa mer. Något som det troligtvis kommer att bli mycket av i England, hårdrockens moderland.

Hur utmärker ni er på er nya label?

– Vi har ju göteborgsmelodierna och det svenska soundet hörs, säger Martin.

– Sen är vi det yngsta bandet på labeln, säger Thomas och syftar på att bandmedlemmarna är födda 1991 till 1993.

Nu ligger allt fokus på låtskrivande för Ink Stained Promises som kommer att dela allt överskott på fem.

Hur firar ni kontraktet?

– Vi ska dricka getblod ur ett horn på ett berg och lyssna på klassisk folkmusik, skämtar Martin.

– Vi har inte firat än. Det blir med saft och bullar, säger Thomas.

Mer läsning

Annons