Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Jag kan inte tänka mig en bättre plats”

/

För tredje året i rad arrangerar Ingemar Dunker Musik i Bruksmiljö vid Smedsgården i Sandviken. Och så länge publiken fortsätter att komma så tänker han fortsätta med det.

– Jag vill kunna bjuda Sandviksborna på det här, säger Ingemar.

Annons

Dragplåstren till årets Musik i bruksmiljö är bland annat Mikael Rickfors, Cajsa-Stina Åkerström och Mats Ronander. Men festivalen vid Smedsgården i Sandviken har mycket annat att erbjuda än välkända artister. En av de stora anledningarna till dess särprägel är den fina bruksmiljön som omringar området. Ingemar saknar inte lovord för Smedsgården.

– Det är miljön runt omkring med kanalen och alla bruksgårdar samt trädgården som ramar in det hela. Det är kulturellt sett mitt i prick. Hela området har ju en historia så jag kan inte tänka på en bättre plats, säger Ingemar.

Men det är inte bara miljön som drar. Ingemar pratar sig gärna varm om bredden i programmet i helgen.

Förutom att det satsats på lite mer kändare namn i år så finns det också en blandning mellan poesi, folkmusik, rock, stand up och barnteater på schemat.

Ungdomar har däremot varit en blind fläck för ”Musik i bruksmiljö” varför Ingemar nu bokat beatbox-artisten Svante Drake till söndagen. Förhoppningen är den här bredden ska locka myket folk.

– Det här är ju hemskt väderberoende även om vi har tält. Får vi någonstans mellan 1 500 och 2 000 under våra tre dagar så är vi jättenöjda. Ju längre dagen går desto mer folk kommer det dit också, säger Ingemar.

När Ingemar började med Smedsgårds Bluesen på måndagar för sex år sedan var det inte många som trodde på hans koncept. Första gången kom det 60 personer och sedan dess har intresset för evenemangen vid Smedsgården bara ökat. Ingemar menar att det blivit en naturlig träffpunkt inte bara för folk i Sandviken utan även från Gävle och Valbo åker man hit. Han har dock inga planer på att utvidga.

– Vi ska inte göra så mycket mer eftersom det är så fint här. Det är artistsidan som man kan göra något åt och kanske bli lite större. Men då blir det plötsligt en ekonomisk fråga och jag vill inte ha en för dyr entré till evenemangen här, säger Ingemar.

Nästa sommar finns det dock planer på att göra ”Musik i bruksmiljö” en hel vecka i och med att Sandviken då firar 150 år.

Mer läsning

Annons