Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Järvsökören ångar vidare

/
  • Glädjen och engagemanget från hembygden har överraskat Andreas Johnson under hans tid i ”Körslaget”.

Andreas Johnson och hans kör från Järvsö knep segern i ”Körslaget”. Engagemanget från hembygden och körsångens glädje har överraskat.

Annons

– Det har varit en enorm resa för mig, säger han.

Det har lyst i ögonen på Hälsingegrabben på fredagskvällarna. Andreas Johnson och körens framfart i ”Körslaget” har präglats av det han själv kallar för en ”oförställd glädje”.

– Det har gett mig otroligt mycket som person att få jobba med människor på det här sättet. Det har varit ett slags tillbakagång till sunda värderingar som ibland kan saknas i en ganska cynisk popbransch, säger han.

Gensvaret från hembygden har också varit överväldigande. Hela Hälsingland tycks ha engagerat sig i sin kör.

– Tidigare har jag bara skrapat på ytan även om jag spenderar mycket tid i Järvsö. Men nu har jag verkligen gått på djupet och jag känner mycket mer som hälsing nu än vad jag gjorde för två månader sedan, säger Andreas Johnson.

Arbetet med kören kommer att fortsätta. En del framträdanden är inbokade framåt sommaren och Andreas Johnson säger att ytterligare jobbförfrågningar strömmat in.

– Det kommer nog uppstå ett stort tomrum för oss alla nu när det här är över. Men vi får börja på en ny resa med nya engagemang framöver, säger han.

För honom själv väntar, förutom ett sommarbröllop med sambon Lisa Knapp, arbete med en ny skiva som ska komma i höst.

– Det har varit mycket jobb för mig i Sverige de senaste åren. Förhoppningsvis kan vi få sjösätta lite verksamhet i andra länder på nytt med den här skivan, säger han.

Niklas Kjellberg/TT Spektra

Mer läsning

Annons