Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jeff Bridges

/

Annons

Det är tio år sedan förra solo- skivan ”Be Here Soon” men att det tagit så lång tid kan väl förklaras med att Jeff Bridges som bekant har en filmkarriär att tänka på. Efter framgångarna med filmen ”Crazy Heart” där Bridges spelade en avdankad countrysångare (han vann en Oscar för tolkningen), var det dock bara en tidsfråga innan han skulle ta upp musikkarriären igen under devisen ”det gäller att smida...”

Och föga förvånande hyrdes vännen och stjärnproducenten T-Bone Burnett in för att styra det rätt. Burnett har i sin tur kallat in toppskiktet av genrens låtskrivare och mest tydligt blir det i det radiovänliga öppningsspåret ”What A Little Love Can Do”. Själv faller jag lite mer för Bridges egna kompositioner med sina halvfilosofiska betraktelser.

Jeff Bridges enorma pondus som skådespelare avspeglas inte riktigt i hans röst men jag gillar det. Sen kan man självklart se det här i ett mer cyniskt ljus, att Bridges gör det för sitt eget ego och varumärke samt att skivbolaget drar nytta av framgångarna för ”Crazy Heart”.

HENRIK LARSSON

Mer läsning

Annons