Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jennifer Lopez är tillbaka i hetluften

/
  • Jennifer Lopez är tillbaka i hetluften. Nu med nya plattan ”Love?”.
  • Jennifer Lopez – vill få sina fans att börja diskutera kärlekens kraft, därför heter nya skivan ”Love?”.

Jennifer Lopez karriär har fått nytt bränsle. Men hjälp av den svenske stjärnproducenten RedOne toppar sångerskan åter listorna.

Annons

– Vi fann varandra direkt. Det var en otrolig kemi som knappt går att förklara, säger hon.

Runt millenniumskiftet släppte Jennifer Lopez tre skivor som alla dominerade topplistorna. Hennes videor rullade flitigt under en tid då musikkanalerna fortfarande bestämde vilka artister som skulle bli världsstjärnor.

Men i takt med att 00-tal blev 10-tal falnade J. Lo:s stjärnglans och karriären såg ut att gå i stå. Men när vi läser 2011 i kalendern reser sig divan igen. Med singeln ”On The Floor” tar Lopez hjälp av Kaomas gamla hit ”Lambada” (eller Los Kjarkas låt ”Llorando Se Fue” om man ska vara petnoga), och styr den rakt upp på topplistorna. Samtidigt gör hon succé som en av jurymedlemmarna i amerikanska ”Idol”.

– Jag har väldigt, väldigt roligt just nu, säger Lopez över telefon från Los Angeles. Hon skrattar och orden bubblar fram när hon pratar om nya albumet ”Love?”.

– Jag ville att det skulle bli en dansskiva och det var viktigt för mig att den skulle kännas modern. Jag vill att folk ska se att jag har utvecklats men att jag ändå är samma person som förut, säger hon.

En av personerna som hjälpt Jennifer Lopez att ta musiken till nästa nivå är den svenske producenten RedOne. J. Lo hade i princip gjort klart skivan när han kallades in.

– Vi gick in i studion och gjorde fem sex låtar på en vecka. Jag förklarade vad jag ville sjunga om, vad jag ville berätta och vilken energi jag ville att musiken skulle ha och det bara klaffade direkt, säger hon.

Varför har du satt ett frågetecken efter ”love” i titeln på skivan?

– Alla vill att jag ska förklara det, men egentligen vet alla varför frågetecknet är där. Kärleken är så förvirrande. Jag är själv en obotlig romantiker som tror att kärleken är svaret på allt. Samtidigt har jag egna erfarenheter av hur komplicerat det kan vara och jag har sett vad mina systrar och vänner gått igenom. Vissa saker vi gör i kärlekens namn får en verkligen att fråga sig: ”Är det här kärlek? Ska det vara så här?”.

Blev din man sur över frågetecknet? (Jennifer är gift med musikern Marc Anthony)

– Ha ha, Marc gillade inte det alls först. Han sa: ’Va? Folk kommer att tro att någonting är fel’. Men frågetecknet är ingenting negativt. Det är bara en fråga. Och jag tror att jag kan ifrågasätta kärleken nu när jag är i ett så stabilt förhållande. Och Marc fattar ju att jag är en konstnär och att jag har saker jag måste få säga.

Vad vill du säga?

– Jag blir så klart glad om skivan sätter i gång en diskussion om kärlekens kraft. Men jag blir lika glad om jag får folk att dansa.

Carina Jönsson/TT Spektra

Mer läsning

Annons