Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jill bjuder in oss till sitt liv

/

Jag har aldrig brytt mig om Jill Johnson särskilt mycket. Visst sjunger hon bra och visst verkar hon charmig då man ser henne på tv men hon har liksom hittills lämnat mig ganska oberörd.

Annons

Tills nu – nu när jag fick se henne live för första gången. Jag kanske inte är Crazy in Love i henne men lite förtjust har jag alltid blivit.

Hon inleder förövrigt med att deklarerar att crazy-in-love-Jill inte är med oss i kväll. Detta är nya Jill som gör som hon vill och som liksom har landat. Låtarna har hon skrivit själv denna gång tillsammans med Taylor Swifts låtskrivare Liz Rose. Och det känns genuint, vardagligt och nära.

Jill Johnson bjuder in oss i hur hennes liv med barnen och mannen kan vara och i mellansnacken – och sådana har hon flera – pratar hon om hur hon får livspusslet att gå ihop. Som småbarnsförälder känner jag igen mig och ju mer nära countrydrottningen är i sitt prat desto mer gillar jag henne.

Turnén hon är ute på heter Flirting With Disaster, precis som hennes senaste album, och flera av låtarna från plattan är riktigt bra. Mindre country mer singer-songwriter.

Bakom sig på scenen har hon sex musiker som tillsammans lyckas tradera banjo, mandolin, munspel, dragspel, piano, pedal steel guitar, vanlig steel guitar, trummor och diverse annat. Samspelet mellan musikerna och Jill är påtagligt kompisaktigt och det känns lite som att vara med på ett rep i någons vardagsrum. En underbar intim känsla i ett stort konserthus.  

Kvällens bästa låt är I’m never far med munspel och slide guitar, skrivet som ett brev till döttrarna men även Flirting With Disaster – titelspåret från skivan, som inelder hela konserten är som en kick i magen.

Flera av låtarna är som sagt väldigt personliga och jag kan inte annat än att imponeras av såväl texterna, utstrålningen, de skickliga musikerna, de fem plasmaskärmarna bakom henne och av hennes fantastiska röst.

Fredrik Nilsson 

Mer läsning

Annons