Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

JLT i turnépaket med tre band

/

Gästrikebandet John Lindberg Trio kommer som GD Nöje tidigare berättat att ingå i ett turnépaket som ­kallas Parksommar 2012 – Country & Rockabilly Nights i Folkets Park.

Annons

Det är ett samarbete mellan Riksteatern och Folkets Hus och Parker.

Övriga band är Abalone Dots och Sixten And The Cupcakes. Turnén startar i Västerås 7 juli och avslutas på Göteborgs Kulturkalas 19 augusti.

– En efterlängtad Sverigeturné för oss. Vi ser fram emot att möta folkparkspubliken med vår nya platta, tillsammans med de andra banden, säger Louise Holmer i Abalone Dots.

Parksommar som koncept har turnerat i Sveriges folkparker sedan 2007 med artister och band som Moneybrother, Säkert! Bullet, Backyard Babies och Takida. Nu är det således rockabilly- och countrymusiken som står i fokus med tre av landets mest lovande band i dessa två genrer. Två av banden, John Lindberg Trio och Abalone Dots, är dessutom skivaktuella.

JLT har skapat sig ett eget sound där modern rock framgångsrikt blandas med 1950-talets rockabilly. Bandet har tillsammans släppt fyra album, flitigt turnerat sig till en trogen publik och blivit ett av Sveriges mest efterfrågade liveband. Snart släpps trions femte album med John Lindberg på sång och gitarr, Martin Engström på ståbas och Joakim Dunker på trummor.

Abalone Dots med Louise Holmer, Rebecka Hjukström och Sophia Högman har släppt två album som båda gick in som sjundeplaceringar på den svenska albumlistan. Bandet har samarbetat med artister som Marit Bergman och Kristofer Åström, turnerat i Sverige med Lars Winnerbäck och gjort flera turnéer i USA. Den 4 februari i år tävlade Abalone Dots i den svenska Melodifestivalen med låten ”På väg”.

Sixten and the Cupcakes från Alingsås är rockabillybandet där medlemmarna har en snittålder på 14,5 år. Trots bandets ringa medelålder har de gjort sig ett namn som ett sensationellt liveband med ett fulländat moget scenframträdande.

Mer läsning

Annons