Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kent har blivit ä-n-n-u bättre!

/
  • Kent behåller greppet om sina fans. Och de nya låtarna har gjort att bandet blivit ännu bättre.

En av deras bästa låtar, som fortfarande håller förbaskat bra, heter ”Musik Non Stop” – och det är precis vad det handlar om under en konsert med Kent.

Annons

Inget onödigt mellansnack, inget tjafs utan pang på det väsentliga med pumpande synt, elektrodisko och numera balanserat gitarr- spel. Samt Jocke Bergs unika sångröst.

Att sedan frontmannen fick tämja någon ungtupp nedanför scenen som tidigt ropade på revolutionära låtar må så vara.

”Vi har blivit trötta på sånt, för gamla. Låt oss i stället kämpa förgäves mot vintern”, manade Jocke och bandet gick igång på ”VinterNoll2”.

Precis på utsatt klockslag, 20.50, startade konserten – perfektionismen är en av Kents styrkor – med ”Taxmannen” från senaste kanonalbumet ”Röd”. Genast visade bandet var skåpet skulle stå denna kväll även om det kanske inte var den där hundraprocentiga tändningen från ömse sidor. Ett par tusen fans hade letat sig fram genom snövallarna till Läkerol Arena, det borde kanske ha varit ännu fler.

Trodde aldrig jag skulle ta till mig låtar som heter ”Töntarna” och ”Idioter”, men för sjutton, dom bara växer och växer skönhetsmässigt.

Jag hävdar att Kent höjt sig ett snäpp jämfört med Gävlespelningen i samma arena för två år sen, tack vare de nya låtarna. ”Sjukhus”, ”Svarta linjer” och ”Krossa allt” tillhörde även de konsertens höjdpunkter.

Ändå skulle det kännas tomt om bandet undvek att spela de gamla hitsen som ”Ingenting” och ”Dom andra” (härligt ihopvävd med nya ”Krossa allt”).

Kent har förnyat sig och möjligen blivit känsligare och mera samhällskritiska, med ålderns rätt. Och blivit ännu bättre. Undrar om publiken, som var på Läkerol Arena i går kväll, instämmer.

Annons