Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kul flygtur med Uggla

/
  • Martin Stenmarck och Magnus Uggla tar oss med på en flygtur med skratt, gungande höfter och publikfrieri.
  • Andreas Johnson finns i varje kvinnas mobilkamera.
  • Andreas Johnson, Martin Stenmarck, Hasse Brontén och Anders Timell vet hur man roar kvinnor men bäst av dem alla var Magnus Uggla.
  • Magnus Uggla har de lättsmälta hitsen, han har självdistansen och han har humorn. I Ladies’ Night levererade han gång efter annan.
  • Martin Stenmarck har varit med sedan starten 2006 och redan nu börjar planeringen för en uppföljare 2013.
  • Ladies’ Night är otroligt påkostad. Skickliga dansare och fantastisk ljusshow ramar in hela föreställningen.

Annons

När blixtrar tusentals mobilkameror på Läkerol Arena, när dansar tjejer vid borden och när jublar 3 500 kvinnor i samma arena? Det är inte när Brynäs gör mål. Det är när ”Ladies’ Night” intar scenen.

Jag var skeptisk när jag på lördagskvällen begav mig till arenan. En show bara för tjejer? Känns lite förlegat och fel. Artisterna tillhör inte heller mina favoriter. Men redan innanför entrédörrarna börjar det. Tusentals tjejer på partyhumör bjuder på sig själva i danstävling och karaoke. Det är en feststämning som smittar.

Läkerolen är inbäddad i ett rosa skimmer och parfymdoft. Drygt 3 500 tjejer, damer, kvinnor och tanter är på plats. På plats är också Anders Timell, konferencier och radiopratare, Hasse Brontén, ex-polis och komiker, och artisterna Martin Stenmarck, Andreas Johnson och Magnus Uggla.

När Uggla presenteras vrålar tjejerna. När Andreas Johnson sjunger mitt bland publiken åker varenda mobilkamera upp och när Martin Stenmarck kör ”Born in the U.S.A.” står publikhavet upp och dansar. Vi bjuds på en fantastisk ljusshow, läcker koreografi, proffsiga musiker och artister i toppform som verkligen bjuder på sig själva. Magnus Uggla i glittrigt klänningsfodral är oslagbar. Det är fart, det är humor, det är fest.

Visst är det billiga skämt med sexuella anspelningar, naken hud, flirt med Gävlepubliken och sexpack i rullning men vi köper det rakt av. Undrar om det alla dessa tjejer skulle bjuda på sig själva så mycket om det fanns makar, pojkvänner och singelkillar i publiken? Förmodligen inte.

Det här var den sista showen av 15 för i år men redan planeras för 2013 års. Tiden behövs för det här är en väl genomarbetat och påkostad föreställning med många och långa repetitioner. Vilka artisterna blir nästa år vet vi inte än men Martin Stenmarck är stommen i artistnavet och hans bror David producent och upphovsman till showen som turnérat runt sedan 2006.

Det är bara att hoppas att Magnus Uggla är med på tåget nästa år igen. Få artister kan sjunga ett enda ord från någon av sina låtar och sen låta publiken sköta resten men Uggla kan. Han är lika mycket komiker som sångare. Magnus Uggla, 58 år, äger.

Den nästan två timmar långa scenfesten håller nästan hela vägen. Lite långrandigt i slutminuterna men vem bryr sig när det är party?

Mer läsning

Annons