Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lady Gaga gjorde ingen besviken

/
  • Lady Gaga under konserten i Litauen nyligen. I torsdags och fredags gav hon  två konserter i Stockholm under sin ”Born this way ball”-turné.

Lady Gaga bjöd upp tusentals ”små monster” till vild dans och stilla eftertanke när hon var Globens drottning under två kvällar.

Annons

Hon örvandlade också den fullsatta arenan till ett intimt vardagsrum.

Redan vid åttatiden i torsdags morse ringlade kön lång utanför arenan, där Lady Gagas mest hängivna fans samlats för att få bästa möjliga plats till stjärnans konsert.

Stämningen bland Gagas ”små monster”, som fansen kallar sig, var på topp. ”Just Dance” och ”Poker Face” dundrade ut genom en megafon och unga tjejer och killar i färgsprakande peruker, dramatisk makeup och höga klackar dansade lyckligt bredvid mer nedtonade Gaga-älskare i jeans och t-tröjor.

– Det är tack vare Lady Gaga jag har vågat komma ut och kan vara den jag är. Jag älskar henne, sade 21-årige Andreas Rönndahl från Växjö samtidigt som han uppmanade resten av fansen att dansa för ”our monster mother”.

Strax efter nio på kvällen red den amerikanska stjärnan in på Globens scen på en enhörning, som de små monstrens egen riddare i paljettprydd rustning.

Om fansen var trötta efter de många timmarnas väntan utomhus var det inget som märktes när de fick se sin hjältinna. Jublet visste inga gränser.

– Stockholm, ni är framtiden, ropade Lady Gaga från scenen ett par låtar in i showen, innan hon orsakade en total dansexplosion i publikhavet med titelspåret från senaste albumet, ”Born this way”.

Lady Gaga är känd för sina spektakulära kläder, avancerade scenshower och för sin hittiga popmusik. Tre ting som hon bjöd frikostigt på, som bland annat innehöll en förlossning, en sexakt på en motorcykel och oräkneliga byten av fantasifulla klädkreationer.

Men minst lika mycket är hon känd för sitt ihärdiga budskap till sina små monster – och resten av världen – om att alla människor duger precis som de är.

– Jag vill att ni ska sluta vara så hårda mot er själva och se att jag älskar er, sade sångerskan från scenen, och berättade att hon lidit av depression hela sitt liv.

–Alla ni som är ledsna, mamma monster ser er.

17-årige Henrik Jacobsson från Umeå förklarade varför han älskar Lady Gaga:

– Det känns som att hon förstår vad man går igenom när man är ung och försöker ta reda på vem man är. För henne får jag vara den jag är.

Mer läsning

Annons