Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lekfull kväll med Playtones

/

Söndagskvällen på konserthuset gick i rockens tecken, när den hurtiga kvintetten The Playtones spelade i Gevaliasalen.

Annons

Gruppen har hunnit med en hel del tillsammans – bland annat att vinna Dansbandskampen 2009 – och sångaren Stefan Jansson har tidigare medverkat i Sikta mot Stjärnorna.

En hel del dansbandsmusik blev det även i går kväll, särskilt minnesvärt i form av bandets bidrag i tidigare nämnda dansbandstävling, nämligen Owe Thörnqvists ”Dagny”. Självklart fick publiken vara med på ett hörn här och sjunga med i refrängerna. Gruppen spexade en hel del med genretemat och bytte kläder flera gånger beroende på vad som spelades.

Det bjöds därefter på en generös blandning av dansband, rock’n’roll och country, där det spelades på pianot så att stolar välte. Vi fick bland annat på nytt höra den rockiga covern på norska schlagervinnaren Fairytale samt en somrig hyllning till prinsessan Madeleine, och mellan låtarna berättade musikerna om lite olika eskapader de upplevt tillsammans under karriären.

En enkel men effektiv ljusshow accentuerade framträdandet, men jag kände ändå att det gärna hade fått komma någon form av brytning efter pausen – något nytt.

Under spelningens sista medley kom gruppen plötsligt igång ordentligt, och det var inte utan att man undrade var denna välbehövliga energi hade hållit hus under resten av kvällen. De avslutade snyggt med Melodifestivalbidraget The King, och blev inklappade igen.

Allt var väl framfört med rolig publikkontakt, men allt som allt var det en väldigt jämn show som antagligen funkat bättre om det funnits utrymme för dans.

Christina Smedbakken

Mer läsning

Annons