Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Let’s party med de sju dvärgarna

/
  • Snövit och de sju dvärgarna. En fartfylld familjemusikal som roade Gävlepubliken.

”Konrad, Let’s Party Now” hette det i den fartfyllda epilogen på såväl första som andra akten.

En dansgolvsdänga som onekligen påminde om ”Gangnam Style”.

Annons

Hur som helst var det ett nummer som satte stor prägel på den klassiska sagan om Snövit, här presenterad som en musikal med flera bra sångnummer i varierande musikstilar, utmärkt spel, humor och dramatik omvartannat.

Visserligen mycket spex och överspel emellanåt, som endast barnen kunde skratta åt.

En show riktad först och främst till barn, men som även vi vuxna kunde ta till oss med ett brett leende. Särskilt dvärgarna var underbara, trots att de var ovanligt långa i detta sammanhang. Det funkade från början till slut och septettens olika dialekter i sina roliga kommentarer gjorde inte saken sämre.

Barnen i den tämligen välbesatta (men långtifrån fullsatta) salongen satt som förhäxade, särskilt när den elaka drottningen som drev stackars Snövit ut i skogen för att bli avrättad av tjänaren Härolden, intog en helt ny skepnad – en häxa som inte hade något att hämta i långa loppet. Men Anna Norberg förvaltade sin roll på bästa sätt.

Marit Eriksson som Snövit visade sig ha en imponerande sångröst och Joakim ”Arn” Nätterqvist som både skånsktalande Härolden och dvärgen Konrad I lämnade heller inget i övrigt att önska.

Ljudet var helt perfekt och tydligt i den talande dialogen, men aningen för högt i sångnumren.

Om man nu ska anmärka litet grand på något i en annars helt fascinerade familjemusikal som också spelade på reaktioner från de yngre i publiken.

Stefan Andersson

Mer läsning

Annons