Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lilla Årsunda tar ton i flera sammanhang

/

Annons

Från Årsunda kommer Gefle IF:s terrier och lagkapten Daniel Bernhardsson. Från Årsunda kommer också en annan explosiv kämpe, skidsprintern Emil Jönsson.

Och så kan samhället skryta med en av landets mest talangfulla jazzmusiker, nämligen Klas Toresson, 29-årig saxofonist (tenor, sopran och ibland alt) som även behärskar klarinetten och flöjten.

De som haft öronen på skaft har kunnat höra hans saxofon i tv-serien ”Idol” och Klas har även haft lite extraknäck på Wallmans.

Med anledning av hans färska skivsläpp, solodebuten ”Statement”, ringde GD Nöje upp hans mobiltelefon för en intervju – och vi väckte upp honom i Kalifornien, USA. Där var klockan bara halv sju på torsdagsmorgonen och en yrvaken Klas fick äran att kommentera både ett och annat.

– Min flickvän är härifrån och vi passade på att ta lite semester eftersom det varit lugnt på jobbfronten under januari. Fast på lördag åker vi hem till Sverige igen.

– Bodde där tills jag var 16 år och är väl bekant med Bernhardsson (ett år äldre), gick på Norrsätraskolan i Sandviken innan jag började på jazzgymnasiet i Gävle och sedermera på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Jag har mycket att tacka jazzläraren Bertil Fält för, det var han som också lockade mig till Sandviken Small Band i unga år och senare har jag fått spela en hel del med storbandet.

– Jag ska turnera dels med Ray Charles Tribute Band (Gävle konserthus 31 mars), dels med Jan Slottenäs storband (Gävle konserthus 16 april). Sen har jag ju ett eget band som jag vill lägga ner lite tid på, liksom ett och annat gästspel i olika konstellationer.

– Marknadsföringen har väl inte varit på G ännu, men det känns fint att ha genomfört detta egna projekt tillsammans med musiker som jag handplockat.

Tack, för att vi fick störa, Klas, och försök somna om nu!

Mer läsning

Annons