Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Linda bjuder på musikalisk karusell

/
  • Linda Bengtzing från konserten i Furuviksparken den 28 maj i år. I kväll uppträder hon på Sommarkväll på Slottstorget och hon lovar att spela alla sina schlagerhits.
  • Bengtzing  i årets Melodifestival.

Sista Sommarkvällen i Gävle för i år och kvällens artister är ­knappast några främlingar för varandra. ­Lasse Berghagen och Linda Bengtzing har trots åldersskillnaden samarbetat en hel del.

Annons

– Vi har en väldigt bra relation, ses ofta och har bland annat jobbat ihop på en lång turné. Lasse är en varm och härlig människa som jag tycker mycket om, säger Linda Bengtzing.

Lasse Berghagen besökte Gävle för inte alls länge sedan. Femte maj i år uppträdde han i Konserthuset.

För Linda Bengtzing var det så sent som den 28 maj hon stod på Furuviksparkens scen. Nu är de tillbaka båda två för att förgylla Gävles sista Sommarkväll. Linda hoppas på lika tur med vädret som sist hon var här.

– Ja, jag minns att regnet höll sig undan hela konserten, det var trevligt. Det regnade innan och efteråt men inte under konserten. Sen gillar jag folkparker väldigt mycket och tycker det är roligt att få spela där, säger Linda som lovar att spela alla sina hits ikväll på Stortorget.

Hon är för tillfället aktuell med sin samlingsskiva ”Min karusell” som släpptes i våras. Linda säger att titeln på albumet kommer sig av blandningen av ”högt och lågt, det är som en karusell” i hennes låtar. Och Västgötatjejen har verkligen provat på det mesta i sin genre: Melodifestivalen, Sikta mot stjärnorna, Bingolotto, Körslaget, Fame Factory och Diggiloo-turnéer. Men det hon är mest stolt över under sin karriär kanske sticker lite i ögonen på supportrar till Gävles stora ishockeylag.

– Det var när jag fick sjunga nationalsången när Färjestad tog SM-guld i ishockey 2009. Det är det häftigaste och coolaste man kan göra: sjunga med en hockeyklack, säger Linda.

Finns det nåt du känner att du inte har fått göra hitills i din karriär som du skulle vilja prova på?

– Ja, det är väl att testa utlandet. Jag har turnerat i Hollland i och för sig. Då fick jag min dos av utlandet. Det var inte helt olikt Sverige, samma sak fast dom pratar ett annat språk. Sen skulle jag vilja prova att göra musik som är lite mer dansant och klubbig. En klubbhit som inte handlar om lustlakejer och diskmaskiner.

Du har ju rötterna i 80-talets hårdrock, kommer vi att få höra dig göra en hårdrocksplatta någon gång?

– Nej, i och med att det ligger mig så nära till hands ändå så sjunger jag hårdrock ganska ofta i mina shower.

Även om Linda kan se väldigt hemma ut på scenen så har inte upplevelsen att uppträda inför andra människor varit en helt självklar grej för henne. Vid tio års ålder fick hon nog efter att deltagit i diverse talangtävlingar och lade under några år av helt med musiken. Men till slut blev längtan efter att uppträda för stor.

– Jag genomgick en kognitiv behandling av mig själv och tvingade mig själv att göra saker. Jag kunde inte prata inför folk så jag fick tvinga mig själv att räcka upp handen och svara på frågorna i skolan som lärarna ställde. Jag tröttnade på att vara rädd, säger Linda som i vissa situationer fortfarande har problem.

– Jag kan bli påmind om det när jag sitter i en grupp och till exempel diskuterar ett manus. Då kan jag få hjärtklappning och vill springa ut ur rummet. Det kommer jag nog aldrig över. Men det händer aldrig när jag står på scenen.

Mer läsning

Annons