Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lindarw & ”Babsan” i högform när showen kom hem till Börsen

/

Det bjöds på ett tempo och en sprakande kaskad av färger så psykedeliskt intensiva att det nästan blev för mycket att ta in. Antagligen satt i vart fall statsminister Reinfeldt och njöt efter budgetmanglet och hade överseende med lite uppmärksamhet från ”Babsan”.

Annons

– Om det inte blir kärlek vid första ögonkastet får jag väl gå ett varv till, utbrast HEN under ett mellanspel ute i den 750-hövdade publiken.

Hur som helst, nya After Dark-showen ”Let’s Go Party” har efter en utflykt till Operan i Malmö kommit hem till Börsen där allt tog fart en gång i tiden på tidigt 80-tal. ”Före oss var det R.E.A. nu är det fullt-pris-artister igen”, skojade Lindarw i sitt inledningstal till publiken. Sen sprängdes han i bitar och showen kunde börja.

Det är ett scenografiskt, videotekniskt konstverk, en glänsande dekor och fantasifulla klädesdekorationer och peruker som inte lämnar mycket i övrigt att önska för den som vill ha glitter och glamour.

Koreografiskt är det också strålande med unga dansare som backar upp veteranerna Lindarw och Wilhelmsson på bästa sätt. Har de båda huvudfigurerna, starka och mogna personligheter på olika sätt, någonsin kompletterat varandra så bra som nu? Tror inte det.

Och musiken, sången och texterna och den satiriska driften med nutida (mer eller mindre) hyllade kändisar, är också på sin plats. Ranelid, Anton Hysén, Carola, Di Leva, Molly Sandén, Loreen, Lady Gaga, Madonna och några till finns med i showen. Givetvis får även prins Daniel, Vickan och lilla Estelle en släng av soppsleven.

Med betydligt större vördnad uppmärksammas den gamla stjärnkvintetten ”som startade hela gayrörelsen med sina hits”: Lill-Babs, Ann-Louise Hanson, Siwan Malmkvist, Towa Carson och Lill Lindfors.

Långa stunder är det mycket fartfyllt, elegant och roligt, emellanåt en något segdragen burlesk kabaré. En av de roligaste numren i showen är då de drar fram gamla kungligheter som Gustav III, drottning Kristina och Gustav V som lär ha haft gemensamma drag. Just homosexualiteten är som en röd tråd i After Darks shower och Lindarw tog sig också tid att prata allvar och leverera några åsikter om kyrkovärldens ställningstaganden.

After Dark orkar leverera fortfarande, ”business as usual”, 36 år efter gruppens födelse i dragshowvärlden. Då var ju inte Furuviks stolthet Lars-Åke Wilhelmsson med, men han har fyllt ut luckan efter Lasse Flinckman föredömligt.

Stefan Andersson

Mer läsning

Annons