Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Linnea – drottning på P3 Guld-galan

/

Priserna fördelades jämnt på lördagskvällens P3 Guld-gala i Göteborg. Ingen vann mer än ett pris. Linnea Henriksson blev årets artist.

Annons

– Det känns helt overkligt. Jag trodde aldrig att jag skulle vinna. Jag åkte hit för att spela och hade ingen tanke på att jag skulle vinna, säger hon efter galans slut.

Det blev något av ett favoritfall på P3 Guldgalan. Laleh, som på förhand hade tre nomineringar, kammade noll, liksom First Aid Kit, som hade två vinstchanser. Världsstjärnorna i Swedish House Mafia fick bara ett av de tre priser de kunde ta hem – det för årets dans. I stället gled Linnea Henriksson fram ur superstjärnornas skugga och korades av P3-publiken till årets artist.

– Tusen tack. Det blir jag som gråter i kväll! Jag är otroligt tacksam, det känns otroligt stort att vinna ett pris från er som jag gör det här för, sade en rörd Linnea Henriksson när hon tog emot priset.

Hur ska du toppa detta 2013?

– Jag har haft ett helt fantastiskt år på alla sätt. Och att då få avsluta med det här, det kan ju inte bli bättre. Nu ska jag fortsätta med det jag gör och lyssna till hjärtat så kan jag förhoppningsvis få ett lika bra 2013, säger hon till TT Spektra.

Guldmicken är P3 Gulds mest anrika pris och det gick i år till Maskinen, som lite överraskande alltså betvingade First Aid Kit, Laleh, Timbuktu & Damn samt Swedish House Mafia.

Frej Larsson i Maskinen firade utmärkelsen genom att hiva det ganska så tunga priset rakt ut i publiken. Galan inleddes av Icona Pop vars ”I love it” blev årets låt. Duon, som just nu bor i New York, ska dela på priset. Norlie & KKV tog hem priset för årets nykomling.

Magnus Carlsson/TT Spektra

Mer läsning

Annons