Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

LionDub avrundar ett händelserikt år

Reggaegruppen LionDub från Gävle avrundar året på hemma­plan, på samma scen som bandet gjorde succé i höstas.

Annons

LionDubs senaste skiva ”Connected” har hyllats runt om i Sverige och fick även pris som årets bästa skiva på Local Heroes-galan 2011. Bandet har även gjort spelningar med gäster som Papa Dee, Joseph Beckford, Internal Dread och kören Afro The New Generation.

Året 2012 för LionDub har dock varit tungt med två medlemsavhopp (Marko Kattilakoski och Kenneth Johansson) och i början av augusti den tragiska nyheten att bandets vän/ljudtekniker/producent Internal Dread hade omkommit i en bussolycka i Danmark på turné med Veroncia Maggio.

Nya medlemmar är Rasmus Diamant på bas och Leif Fernqvist på trumpet/flygelhorn. De är nu väl inkörda i bandet och ljudteknikern Jonathan Sandberg är numera knuten till LionDub. De senaste åren har han arbetat som ljudtekniker åt bland andra Kultiration och Miss Li. Jonathan har arbetat vid sidan om Internal Dread och har anammat den analoga tekniken och det speciella soundet från Rub-a-dub studion. 

Nya låtar har skrivits och planer finns på ny skiva under 2013. På O’Learys den 28 december kommer publiken att bjudas på ett antal av de nya låtarna som skrivits under året, några gamla favoriter och även LionDubs jullåt ”Rudy, Come Home” som skrevs åt de hemlösa i Gävle för några år sedan.

Mer läsning

Annons