Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lisa Miskovskys schlagerskräll

/

En lättad favorit, en fallande schlagerstjärna och en oväntad succé. Lisa Miskovsky och Danny Saucedo gick direkt till final när Charlotte Perrelli tvingades lämna Melodifestivalen.

Annons

Tre minuter. Det tar inte längre tid att vända uppochner på en Melodifestival. Lisa Miskovsky var uträknad inför Melodifestivalens fjärde deltävling. Experternas förhandstips handlade uteslutande om Danny Saucedo och andraplatsen spåddes gå till Dynazty, Charlotte Perrelli eller duon Christer Sjögren och Lotta Engberg.

Men när sista tonen av "Why Start A Fire" klingat ut och tv-tittarna sagt sitt var Västerbottens popdrottning klar för final.

– Man kan ju verkligen fråga svenska folket vad det var som hände. Jag tror inte att folk förstår hur glad jag är och hur mycket det här betyder. Det är så många runt omkring mig som har arbetat så hårt för att det här ska bli bra, säger Lisa Miskovsky när TT Spektra pratar med henne på Melodifestivalens efterfest.

Den stora favoriten inför deltävlingen i Malmö var Danny Saucedo. Efter fredagens genrep sänkte Svenska Spel oddset på Danny till historiskt låga 1,01 – ett odds som tidigare varit reserverat för favoriter som Carola och The Ark.

Ändå kände sig sångaren aldrig säker.

– När Lisa gick vidare och jag ställdes mot Charlotte Perrelli tänkte jag verkligen att det kunde vara slut. Hjärtat slog några extra varv, säger Danny Saucedo.

På efterfesten var favoriten märkbart lättad:

– Jag fick en total artistisk utlösning. Det är väldigt skönt, säger Danny Saucedo.

Carl Cato/TT Spektra

carl.cato@ttspektra.se

Mer läsning

Annons