Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lokalt fokus på Smedsgården

/

Annons

Det är fjärde året i rad som Musik i Bruksmiljö arrangeras av Sandvikens musikprofil Ingemar Dunker. Denna gång är det lite extra mycket på programmet eftersom Sandviken, som bekant, firar 150 år.

Det smygbörjade redan i går på Smedsgården med ABF:s familjedag. I dag är det ”Sandvikendagen” där Ingemar satt samman ett program utifrån de 1 200 förslagen som kommit in på vad Sandvikenborna vill ska hända på jubileumsåret. ”Lokala band” och ”lokal musik” var då vanligt förekommande vilket har präglat torsdagens program.

- Jag har försökt fått lite bredd på det, men det är ingen rockfest utan det kommer att bli ganska akustiskt och soft hela vägen ut. Det börjar ju tolv och slutar vid fem så det är inte så många timmar att hinna göra någonting på, säger Ingemar Dunker, som sist ut på torsdagen kommer köra en enmansshow.

- Det kommer att bli historier från turnélivet så att folk får skratta lite. Jag har ju en föreställning som heter ”Rapport från en trumslagare” men jag improviserar så man vet aldrig vad som kan hända, säger han.

Sedan fortsätter det som vanligt under fredag, lördag och söndag men det vanliga programmet för Smedsgården där artister som Roffe Wikström, Jakob Gordin, Robbie Fulks (se intervju här intill), Sara Löfgren, Dan Hylander och Rebecka Törnqvist uppträder.

- Det blir nog bra dagar med allt från kabaré till trubadurer samt lite mer kända artister. Jag brukar ha med poesi men fick inte tag i någon bra i år. Så det blir lite mer musik men det kan ändra sig till nästa år. Det är alltid lite beroende på vad man kan få tag i, säger Ingemar.

Mer läsning

Annons