Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Looptroop Rockers på Olles

/

Looptroop Rockers är tillbaka, liksom Cosmic efter två års bortavaro. För en månad sen kom albumet ”Professional Dreamers” och nu har det snart 20-åriga bandet givit sig ut på vägarna för en vårturné.

Annons

I kväll spelar hiphop-veteranerna på klubben So Fresh på Olles (forna O’Learys på S Kungsgatan i Gävle).

Nya skivan beskrivs som en symbios mellan det nya och gamla med som vanligt Embee bakom spakarna.

– Det har kommit fram folk till mig, när jag har varit ute och spelat själv, och frågat: ”Varför har ni splittrats?” säger Mårten ”Promoe” Edh i en intervju med TT Spektra.

Supreme, eller Mathias Lundh som han heter, inflikade:

– Vi har aldrig sett det så. Det här är en av de längsta relationerna jag har haft i mitt liv och den gör mig alltid glad.

Fast det är inte så konstigt om vissa trott att hiphopgruppen Looptroop Rockers hade slutat som grupp. Tommy ”Cosmic” Isacssons avhopp, soloplattor och flera andra projekt hjälper till.

Förr, på 90-talet, bodde hela Looptroop i Västerås. Nu är de utspridda över hela Sverige och har fått göra och se saker de aldrig trodde var möjliga. ”Levt drömmen”, som de rappar på nya skivan, turnerat över hela världen och – kanske viktigast – berört. Ett exempel på det ges i nya låten ”Joseph”, som handlar om en ung cancersjuk kille i Holland som ville se en Looptroop-spelning innan han gick bort. Det fick han. Truppen åkte ner till hans fritidsgård, hängde med honom och gav en konsert.

– Det var för flera år sedan, men det har tagit tid att få fram låten, säger Supreme.

Promoe fyller i:

– Det är en stor känsla att få uttrycka och förstå vad man har betytt för andra människor och få vara med i deras liv. (GD-TT Spektra)

Mer läsning

Annons