Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lovande premiär för Ramblin Romeos

/

”I didn’t see the blue skies I just felt the rain. I didn’t celebrate love i just felt the pain” Danne Königssons ord fyller försiktigt det knökfulla CC-puben.

Annons

Ramblin Romeos smyger igång spelningen lite soft men publiken är med på noterna.

Efter att ha lagt ned Cash is king, där de haft en monumental succé som under fyra år gett dem 200 spelningar, så tar de till en ny nivå.

Ja, jag vet att det inte är samma band men mångt och mycket är sig ganska likt. Ibland känns bandet som de är Cash is king fast med egenskrivet material.

Jämför deras första ”hit” Along the way med Ghostriders in the sky som de spelade tidigare så förstår ni vad jag menar. Outlaw country from the North kallar bandet sin musik och jag hade inbillat mig efter att ha sett deras sköna promotionbild att det skulle vara mer the Band, mer som John Wesley Harding, mer som musiken lät 67-71 och visst var det organiskt i både skägg och gamla instrument.

Vi fick så blandade covers som Allman Brothers och signaturen från True Blood.

Ibland när man gör något som är så lite Sverige, så lite här och nu som Ramblin Romeos blir det lätt pastischer av något annat och från en annan tid. Men precis som till exempel Hellacopters klarar Ramblin Romeos av det tack vare kärleken till musiken. Däremot kan jag tycka att låtmaterialet är väl spretigt ibland, för många stilar som blandas och vissa låtar passar kanske inte alltid men det är bara bandets första spelning så allt är väl knappast fastcementerat.

Efter pausen slängde Petter Diamant visparna åt sidan och ökade tempot. Musiken närmade sig mer Tom Petty vilket kändes alldeles utmärkt, sen gjorde bandet något modigt men samtidigt dumdristiskt.

De spelade två majestätiska dramatiska pianobaserade långsamma sånger som bröt av ordentligt. Mycket bra men det var svårt att nå igenom sorlet.

Danne Königsson har vuxit mycket som scenperson med Cash is king och har nu en stor pondus,

Även Cashvibratot, som inte hörs på inspelningen, finns där live.

Ibland så stör det mig för som sagt inspelningen låter bättre. Givetvis var det utsålt och snudd på mycket mycket mer än så. Den här lokalen skulle kunna vara synnerligen bättre planerad. Tur att Älvkarlebys raggare höll ordning så inte allt kapsejsade. Men en mycket lovande start för Ramblin Romeos.

Peter Alzén

Mer läsning

Annons