Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Magnus får fram rätta julkänslan

/

Änglarnas Tid är namnet på Magnus Carlssons julturné, som på söndagskvällen nådde Ockelbo kyrka.

Annons

Det är fjärde året som Magnus åker runt i landet med sin julkonsert. Med sig i bandet har han bland andra Lotta Nilsson, som körar, och som han sjunger några duetter tillsammans med.

Det finns inte många tomma stolar i Ockelbo kyrka denna andra söndag i advent.

Trots snöbrist, plusgrader och den senaste tidens regnväder, föds i kväll en stämning av äkta svensk jul, och under vissa av låtarna Magnus framför går det rysningar genom kropp och själ.

Magnus Carlsson behöver ingen närmare presentation.

Efter att ha lämnat dansbandet Barbados blev han i december 2002 medlem i Popgruppen Alcazar, men bestämde sig efter några år att satsa på en karriär som soloartist.

Magnus älskar julmusik, och har gett ut tre julskivor, med både de traditionella julsångerna och de poppiga.

 Den första låten vi får höra i Ockelbo kyrka är ”När vi närmar oss jul”, det är då det tänds en liten försiktig julkänsla, och den förstärks med låten ”Änglarnas tid”.

”Drummer Boy” får vi höra sedan, den har fått svensk text av Ingela ”Pling” Forsman, och heter då ”Den lille trumslagarpojken”.

Magnus rockar till det lite med ”Rocking Around The Christmas Tree”, och hur fint och stämningsfullt det än må vara med ”Ave Maria”, som genererar kvällens längsta applåd, så gör sig Magnus bäst när det är lite rockigare, lite mera tryck, lite mera fart i låtarna.

Det blir lätt lite för sötsliskigt emellanåt. Lite för mycket sirap i knäcksmeten.

Trots att Magnus har en utbildning som sångpedagog, och skickligt framför de vackraste stroferna enligt konstens alla regler, så gör han sig bäst när han kör sitt gamla stuk. Så som vi är vana att se honom från dansbandstiden. Dansande på scenen, vickande på höfterna, rockande med mikrofonstativet i handen.

Som i ”Christmas With You”, en låt som innehåller lite grand av Barbadostiden och lite av Alcazar, eller i “Sleighride”, som Magnus i denna lite jazziga utformning sjunger tillsammans med Lotta Nilsson i kvällens bästa duett.

Men när julkonserten avslutas med “Helga Natt” stannar liksom tiden ett tag där i kyrkan i lilla Ockelbo, och det är som om det verkligen är änglarnas tid, som om det nästan går att uppleva hur änglarna rör sig mellan bänkraderna.

Magnus Carlsson  bevisar sin fantastiska musikaliska kompetens, och berör verkligen när han med enorm inlevelse och känsla sjunger detta konstfyllda stycke.

Det blev en fin avslutning på julkonserten “Änglarnas tid” i Ockelbo kyrka, och vi kunde ta oss hem igen, med lite mera julstämning, lite mera känsla av att det faktiskt är andra advent. På riktigt.

Eva Åström

Mer läsning

Annons