Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Marcus vill få folk att dansa

/
  • Marcus Price och Carli Löf utlovar ett intenstivt uppträdande på klubben Slickcity ikväll.

Marcus Price vägrar att stå still. En gång pionjär inom svensk hiphop med bandet Fattaru i början av 00-talet, nu utforskar han nya musikaliska territorium i duon Marcus Price & Carli som uppträder på onsdag på Heartbreak Hotel i Gävle.

Annons

– Vi kommer att bjuda på vår grej som är något slags live-dj-show. Den går ut på att vi spelar våra egna originallåtar samt våra exklusiva varianter på andras låtar. Det blir ett kort men intensivt röj-set, säger Marcus Price.

Marcus slog igenom med Fattaru 2000 när de vann Rap-SM och året därpå släppte de sitt hyllade debutalbum ”Fatta eld” som uppdaterade svensk hiphop. Två till studioalbum följde innan Marcus Price på egen hand började utforska dansmusikvärlden ihop med sin bakgrund i hiphopen i projektet Basutbudet. Nu fortsätter han på den inslagna vägen tillsammans med Carli Löf som har en bakgrund i dj- och producentduos som Staygold och Savage Skulls.

– Jag gillar väl dans- och klubbmomentet mer än rap-momentet i musiken nu. Jag är mer inne på att få folk att dansa och ha kul än att lyssna på texter, säger Marcus.

Blandningen mellan rap- och klubbmusik har gett honom en ny, yngre publik som inte är fast i genreindelningar och gärna hoppar mellan olika musikstilar.

– Det har märkts en skillnad. Det är inte nödvändigtvis så att de som kommer för att se oss nu känner till vad vi gjort tidigare. Musikscenen har förändrats ganska mycket bara de senaste tre åren. 18 -19-åringar som går på spelningar i dag lyssnar på helt andra hiphopartister än vad jag gör. De har inga problem att växla mellan Lil Wayne, Skrillex och Nause. Förut var folk mer ensidiga, gillade man hiphop så gick man inte på en technospelning. Det beror på internets framfart som huvuddistributör av musik. Albumet-tänket är inte lika viktigt, man lyssnar i stället på enstaka låtar av olika artister, säger Marcus.

Trots det är nu duon beredd att gå in och spela in sitt första fullängdsalbum i höst efter ett gäng singlar, musikvideor och remixer. Just videorna till låtarna har varit något de lagt mycket energi på. Ofta är de utformade som tv-program med Marcus och Carli i rollen som programledare.

– Det är kul att göra videor när man gör dem lite roliga. Det är ett bra sätt att sprida låtarna och vissa vem man är. Eftersom våra låtar är mycket dansmusk och inte så mycket text så är det kul att kunna ge något mer och en större bild av artisten, säger Marcus.

Mer läsning

Annons