Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Massvis med lokal musik

/

För tredje året i rad har Local Heroes-galan anordnats i Gävle. Det är en gala som premierar det bästa av den lokala musiken.

Annons

Redan vid sextiden fylldes Gävle konserthus av uppsnofsade människor som ville mingla och vimla bland kvällens artister.

Rickard Olsson, en gång i tiden Gävlemusiker, numera mest känd som Sveriges meste programledare, presenterade hela galan och får med sin proffsighet allt att bli mycket mer än en lokalgala. Massvis med akter visade upp den bredd som det lokala musiklivet har. Vi fick rockopera från Hille kyrkas succéföreställning Jesus Christ Superstar och strax därefter Norrlandselectronica med Deer Tracks, som imponerar mer och mer för varje gång jag ser dem.

Julie David som presenterades som känd från Absint men är värd så mycket mer fick tyvärr svårt att höras med sina fina pianobaserade låtar över det sorl som började sprida sig över lokalen.

Både Baron Bane och Ida Long visade upp den mest ambitiösa sidan av Gävlerocken med sina påkostade filmer och scenshower medan hiphoparna Thejls och Maven Mode gav oss hårda men svängiga beats. Båda vann dessutom välförtjänta priser denna kväll.

Lite synd om både Christoffer Gustavsson och Jacob Gordin var det. Inte för att det var dåligt på något vis utan mer att de hamnade lite i skymundan både scenmässigt och ljudmässigt. Lite revansch fick Christoffer för årets soloartist.

Sara Kreft känd från True Talent, (Krig) och Gungfly var också artister som visade upp hur mycket vi har att vara stolta över i Gästriketrakten. Sen sa Rickard tack och hej men hela Gävles musikliv minglade vidare och visade upp sig från sin bästa sida.

Massvis med folk fick uppleva musik de inte tidigare visste att de älskade och när sen kvällen började bli natt tog klubbar som Merde, GefleDub, Slim Vic, Klubb Sandhäxa över dansgolvet.

Peter Alzén

Mer läsning

Annons