Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mätaren i topp när Icona Pop gick på

/
  • Repertoaren innehöll inte många låtar, men denna lilla samling var desto mer insjungen.

En hårt packad massa av uppklädda besökare trängdes om platsen i källarlokalen natten till fredag, kanske för att klämma ur den allra sista droppen ur den falnande partysommaren.

Annons

Det fanns dock även en extra anledning till trängseln, för denna kväll erbjöds chansen att röja live till elektropop-fenomenet Icona Pop vars låtar gått varma på festivaler såväl som på radio och Spotify under sommaren. Stämningen var hög trots att duon lät vänta på sig till närmare ett-snåret med att kliva upp på scenen, och när de väl gjorde det gick mätaren i topp.

Repertoaren innehöll inte många låtar, men denna lilla samling var desto mer insjungen sedan flera månader tillbaka. Till en bas som fick lungorna att vibrera och kaxiga texter i punkiga hymner till ogenerad självkänsla släppte hela källarplanet loss som om det inte fanns ett i morgon.

Luften blev snabbt bastuartad och luktade sött av den scenrök som i kombination med ljusshowen stundom fick DJ:arnas silhuetter att efterlikna något mystiskt ur Arkiv-X. Överlag kryddades framträdandet av en något sällsam aura, som inte över huvud taget förtogs av det faktum att flera av låtarna varit radioplågor sedan i våras.

Iconapoppen har något fräscht och fritt över sig som inte låter sig begränsas av konventioner och regler – en attityd som även förmedlas i deras texter. Jag tänker inte vara så typisk och klyschig som att avsluta recensionen med en referens till låttiteln ’I love it’. Därför klämmer jag in denna avslutande mening istället.

Christina Smedbakken

Mer läsning

Annons