Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mikkey Dee får äntligen spela på hemmaplan

/
  • I början av nästa år börjar bandet arbetet med en ny platta. ”Vi gör en ny skiva varannat år. Under turnéerna ligger allt fokus på spelningarna”, säger Mikkey Dee.
  • Ian ”Lemmy” Kilmister, frontmannen i Motörhead.

Tre år har passerat sedan Motörhead turnerade i Sverige.

Men i december spelar hårdrocksrävarna återigen på svensk mark.

– Förr handlade turnéerna mest om sprit och brudar, säger trummisen Mikkey Dee.

Annons

Motörhead har nyligen avslutat en hektisk turné i USA och nu väntar en sommar full av festivalkonserter. Till hösten blir det ingen vila heller. Då drar hårdrockstrion bestående av Lemmy Kilmister, Phil Campbell och Mikkey Dee ut på Europaturné, som avslutas med en decembermånad med spelningar i Norden, inklusive fem i Sverige.

– Vi har gjort en herrans massa spelningar. Det är klart att man blir trött men till hösten kan jag åka hem till Sverige i veckorna. Det blir värre för Phil och Lemmy som blir sittande på hotell, säger bandets svenske trummis Mikkey Dee.

Det har gått tre år sedan de senast gjorde en turnéspelning i Sverige. Mikkey Dee ser fram emot att spela på hemmaplan.

– Det är underbart. Här fungerar allt som det ska. Det är inte som i Sydamerika till exempel där allt blir omplanerat om det råkar vara en viktig fotbollsmatch, säger Mikkey Dee.

Bandets sångare Lemmy Kilmister fyllde 65 förra året, Phil Campbell är 50 och Mikkey Dee är yngst med sina 47 år – ingen ålder enligt dem själva, men viss påverkan har det.

– Vi prioriterar annorlunda, tar det lite lugnare, säger Mikkey Dee.

Konserterna i Sverige kommer bjuda på två-tre låtar från den senaste plattan ”The Wörld Is Yours”, resten av kvällen viks åt klassiker.

– Vi har fans från fyra-fem olika generationer och försöker täcka in dem. Alla ska ha hört sin favoritlåt, säger Mikkey Dee.

Annika Forsell/TT Spektra

Mer läsning

Annons