Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Missa inte det här i dag!

Här är listan på det du inte bör missa i dag.

Annons

Kvelertak (Blue Stage 17.30)

• Kvelertak betyder stryptag på norska och det kanske kan ge en indikation på hur deras musik låter. Deras blandning av black metal och hardcore på den självbetitlade debutplattan från 2010 gav dem pris för både pris för bästa nykomling och bästa rockband på den norska grammisgalan 2011. Stavangerbandets texter upptar sig oftast vid nordisk mytologi och sjungs på norska.

Graveyard (Green Stage 18.30)

• Spelade inne på Gasklockan på förra årets Getaway men har nu vuxit ur inomhusscenen och tar plats på festivalens största scen på tordagkvällen. Förra året innebar ett stort genombrott för göteborgarna som fick pris för bästa rock/metal 2011 på P3 Guld-galan i januari och för Årets hårdrock 2011 på Grammisgalan i februari. En hårdrock djupt försjunken i 70-talets bluesiga hårdrock.

Ghost (Blue Stage 22.30)

• Har precis som Graveyard tagit steget från Gasklockan till en större scen på Getaway. Deras debutalbum ”Open Eponymous” från 2010 hyllades av en enig kritikerkår och nominerades till en Grammis 2011 inom kategorin Årets hårdrock. Metallicas sångare James Hetfield är även han ett stort fan av det svenska hårdrocksbandet.

Mer läsning

Annons