Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moa Lignell

/

Annons

”Men Moa! Du sitter och gömmer dig i Alingsås och skriver ”killer hooks!” Så lät det 2010 när Alexander Bard fick höra Moa Lignells ”When I Held Ya” i ”Idol” för första gången. Sedan dess har vi alla hört den, eh, ett par gånger. Men det gör inte Moa Lignells debutalbum sämre – ”Different Path” är faktiskt en liten överraskning.

Det är så lätt att bara avfärda ”Idol”-fabrikens produkter som enbart just sådana, men det finns flera bevis på motsatsen, som Amanada Jenssen och Tove Styrke. Nu kan även Moa Lignell räknas dit. Hon omger sig med fint folk – Tobias Fröbergs varsamma produktion ger den här skivan ett extra plus och musiker som Peter Morén och Linus Larsson sätter sin prägel på soundet.

Det är lågmäld pop med blå countryton: Moa Lignell har långt kvar, men hey, hon är 18 år. Om hon håller fast vid det här uttrycket och utvecklar sin egen stil och ytterligare några ”killer hooks” kan hon nog slåss med de stora elefanterna i samma genre, som Lisa Miskovsky, Rebecka Törnqvist och Sophie Zelmani.

Sara Haldert

Mer läsning

Annons