Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Molly Sandén är Gävle evigt tacksam

/

För den ena av huvudartisterna på Sommarkväll är Gävle någonting speciellt. Den unga sångerskan Molly Sandén säger att hon har staden att tacka för mycket.

Annons

– Det var egentligen i Gävle det började på riktigt. Jag åkte till Helges All Stars och sjöng i en studio för första gången med hjälp av Johan Jämtberg. Det var också första gången jag fick umgås med andra som höll på med musiken. Det var en väldigt lärorik resa som fick mig att inse att musik inte behöver vara på största allvar. Det var väldigt värdefullt. Han var en fantastisk mentor, jag kommer alltid vara tacksam honom och Gävle, säger Molly.

Så uppträdandet på Stortorget i kväll tillsammans med Sean Banan kommer inte att bli vilket stopp som helst för Molly på hennes sommarturné som pågår till slutet av augusti. Turnén följer hennes andra album ”Unchained” som släpptes den 23 maj. Skivan markerar lite av en nystart för Molly då skivan är på engelska och presenterar ett mognare sound för popsångerskan.

– Jag har valt att inte läsa för mycket vad som skrivits om den i tidningarna. Det jag är glad över är fansen reaktioner och de positiva tongångarna från kollegor och folk i branschen. Den här skivan är på riktigt och kommer rakt från mitt hjärta. Det är riktiga känslor som jag skulle skriva i min dagbok. Det är häftigt att få kommentarer från fans som berättar hur de känner likadant som mina texter.

Varför gick du över till engelska?

– För mig var det väldigt naturligt steg efter att jag har varit på flera resor till USA. Jag har alltid tänkt att låtar är låtar och att jag skulle kunna blanda båda språken. Men det öppnar ju upp för en större publik att köra bara på engelska, säger Molly.

En del i att få ut den nya Molly Sandén var deltagandet i Melodifestivalen i vintras med låten ”Why Am I Crying”. Låten tog sig ända till final där hon hamnade på en femteplats i tävlingen.

– Jag är så fruktansvärt nöjd med hela alltet, med placeringen och stödet från fansen. Men tävlingen är inte det viktigaste, det var att få fram låten som betyder så mycket för mig och få höra fansen säga att den betytt något för dom. Det var ett nytt steg för mig, svenska folket har inte riktigt få se min nya, engelska stil. Folk tror att jag fortfarande är 14 år och det var häftigt att få vara den vuxna kvinnan jag verkligen är.

Skulle du kunna tänka dig

att ställa upp igen?

– Absolut! Man ska aldrig säga aldrig. Det är svårt att hålla sig borta från tävlingen, den är som en magnet. Den når också så många människor. Men det blir nog inte än på några år, säger Molly.

I kväll kommer Molly Sandén bjuda på låtarna från sin nya skiva när hon ställer sig på scenen på Stortorget i Gävle. Kvällens andra akt är sångaren och komikern Sean Banan. En artist Molly har haft att göra med tidigare.

– Han är otroligt rolig och helt galen, man vet aldrig hur en kväll med Sean Banan slutar. Vi har ett litet krig där han ritar mustascher på mina affischer som sitter uppe på stan. Jag måste ge igen, kanske ska jag försöka lägga ett bananskal på scenen, säger Molly.

Mer läsning

Annons