Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Monster Magnet kom igång först på slutet

/

Något riktigt drag var det väl inte ännu när stonerrockarna Monster Magnet drog på med knaster-disten i eftermiddagssolen på Gävlefestivalens första dag.

Annons

Nog för att en riktigt maffig skara hade samlats, men frågan är om det inte var mycket tack vare det begränsade utrymmet framför scenen hos det band som spelade samtidigt, eftersom publiken var väldigt stillsam och avståndstagande.

Dock var det en del som tappert, om än värme- eller möjligen ölslött, höll igång påhejandet och diggandet, och en ihärdig liten skara händer var i luften så gott som från början till slut.

Stoner ska som bekant ofta kännas lite laidback, men semiveteranerna hade nog behövt slänga in ännu ett järn i ässjan för att göra de i övrigt sköna låtarna rättvisa under omständigheterna. Det spelades förvisso väl och efter konstens alla regler, men publikkontakten kändes seg och någon intressebibehållande scenshow syntes inte till.

Framåt halvlek uppstod dock ett par riktigt hårda sekvenser där man riktigt fick känna på trycket i musiken – bland annat låten ”Look to Your Orb for the Warning” väckte rättmätigt publikens rytmkänsla och gunget var ett faktum. Då blev det riktigt ös och kvintetten lirade i sitt esse.

Mot slutet kände man definitivt energin bakom trummorna som drev till riktigt rockigt spel i härliga låten ”Powertrip”, varefter gruppen gjorde en riktigt bra final med attitydrika ”Spade Lord”.

Åtminstone lite fart fick de då slutligen på publiken och draget, men känslan kvarstod av att låtarna som på skiva så lätt fångar uppmärksamheten och gillandet kunde ha getts ett mindre trött framförande inför den röjhungrande festivalpubliken.

Christina Smedbakken

Mer läsning

Annons