Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Musik efter konstens alla regler...

/

Annons

På fredagskvällen bjöd Klubb Tupelo på Mankind från Hökarängen. Fyra smala killar alla klädda i svarta tajta polotröjor och jeans.

De skramlade igång med ”Do The Dance” som lät som killarna såg ut, struttig och dansant 60-talsinfluerad soulrock. Hög, energisk musik som fick en oinsatt publik att genast bli lite mer intresserad.

De behöll grunderna i det melodiska men blev lite kantiga och ryckiga i svänget som Franz Ferdinand ungefär. Musiken handlar om konstens alla möjligheter och regler, allt ifrån Andy Warhol till Lada Gaga och givetvis David Bowie.

Bandet har utvecklats på Boomtown i Borlänge där de studerat både drama och musik och det märks i deras framtoning.

Även om de är fyra stycken på CC-pubens minimala scen så håller bandet igång väldigt bra. Sångaren Arthur Onion har lärt sig att dansa snyggt och intensivt på en liten yta och han citerar Special Agent Cooper med behållning.

Jag kanske gör det lätt för mig men tycker nog att bandet både i musik och i attityd påminner en hel del om tidigare Borlängestorheter som Mando Diao och Sugarplum Fairy.

Även om jag gillar Arthurs utspel på scenen så känns det som om det är gitarristen Alex Ceci som bakom alla sina pedaler är bandets stora begivenhet. Bandet avslutar med ”The Devil in Me” med ett förföriskt Bo Diddley-beat.

Mankind var en liten finfin överraskning och klockren bra bokning av Klubb Tupelo. Ser fram emot att få höra mer från bandet och fler trevliga kvällar på klubben.

Peter Alzén

Mer läsning

Annons