Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Musiktalangen Felisia uppvaktades

/
  • Felisia Westberg. Musiktalang som igår fick ta emot ett fint stipendium.
  • Grattis, Felisia! Stiopendiediplomet överlämnades av S:s Johanneslogen Polstjernans representant Anders Lené.

Vilken överraskning! Felisia Westberg, 19-årig musikbegåvning från Gävle, var på torsdagen kallad till Frimurarhuset på Kyrkogatan i Gävle.

Annons

Hon visste att det handlade om ett ärofyllt stipendium, men inte vad det skulle innehålla. Grattis, vad tycks om 20 000 kronor?

– Fantastiskt, att jag skulle få så mycket pengar kunde jag inte alls tänka mig. Häftigt och välbehövligt, utbrast Felisia efter stipendieutdelningen inför ett samlat gång frimurarbröder.

Felisia är en ung musikalisk begåvning utöver det vanliga som sjunger, spelar olika instrument och skriver egna låtar som kan entusiasmera en publik.

Ungefär så löd den motivering som S:t Johanneslogen Polstjernans ordförande Anders Lené läste upp. Logen brukar av tradition uppmuntra begåvningar inom olika områden och nu var alltså turen kommen till en musiker.

Felisia tackade med att spela två egna låtar som hon framförde på tvärflöjt tillsammans med gitarristen och klasskamraten Anton Jonsson på Fridhems folkhögskola i Skåne. Efter spelningen och alla applåder konstaterade Anders Lené att det inte var någon tvekan om att valet av stipendiat var det rätta.

Felisia Westberg, uppväxt i en musikalisk familj i Hagaström, har prisats förr. Hon fick Gävle JazzClubs ungdomsstipendium för två år sedan och hon har också erhållit Charlie Norman-fondens ungdomsstipendium på 25 000 kronor.

– Pengarna behövs när man studerar och har det rätt så knapert. Nu får jag råd att reparera mitt huvudsakliga instrument, kontrabasen. Den behöver nya strängar bland annat, berättade hon.

Nästa år avslutar hon sin utbildning, som bidragit stort till hennes fortsatta utveckling och ”feeling”, och därefter ska hon satsa ännu hårdare på att komma ut och få spela i olika sammansättningar. Särskilt jazzen ligger henne varmt om hjärtat och en av grupperna hon är medlem i heter Kojan.

Att få ett dylikt stipendium är både en stor ära och en sporre inför framtiden. Närmast idag då hon och Anton Jonsson ska underhålla publiken i samband med filmfestivalen Exit på Spegeln.

Mer läsning

Annons