Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mycket att vara stolta över

/

För fjärde året i rad anordnas Local Heroes galan i Gävle, en gala som premierar det bästa av den lokala musiken. Redan vid sex tiden fylldes Gävle Konserthus vackra lokal av uppsnofsade människor som vill mingla och vimla bland kvällens artister till musik av Blås, bälg och tagel).

Annons

Rickard Olsson en gång i tiden Gävlemusiker numer mest känd som Sveriges meste programledare presenterade hela galan och får med sin proffsighet allt att bli mycket mer än en lokalgala. 
Massvis med akter visade upp den bredd som det lokala musiklivet har, först ut på scenen var de fantastiska souliga rockbandet Overtune Orchestra,
Att Jari som normalt är gitarrist i Scrags hade en sån soulröst var minst sagt överraskande. Därefter fick vi intensiv indie från Daymare.
Rickard drog några mindre och mer bra skämt om Gävle men hissade såklart allt. Årets låt blev Gabriel av Jimmy Nordin, den före detta idrottsmannens vägbyte verkar nu ge resultat. Gävles Neil Young sa Rickard och det ligger väl nåt i det.
Det som känns fantastiskt med en sån här gala är den makalösa bredd som visas upp som stenhård blackmetal av Corrosive Carcass över hemsnickrad Americana hos Ramlin’ Romeos till en oöverträffad Ida Long som i tight svart kroppstrumpa bjöd på stenhårdabeats.
Men även i nomineringarna visas en finfinbredd och ibland kan bli lite ledsen att inte fler känner till Simian Ghost eller RxJ1s. Tillsammans med Deer Tracks var de också artister som också visade upp hur mycket vi har att vara stolta över i Gästriketrakten, sen sa Rickard tack å hej men hela Gävles musikliv minglade vidare och visade upp sig från sin bästa sida. Massvis med folk fick uppleva mer musik de inte tidigare visste att de älskade

Peter Alzén

Mer läsning

Annons