Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nästa houseakt i Gävle

/

Annons

Förra veckan var det Albin Myers som var på besök på All Stars i Gävle från det svenska houseundret. Den här veckan är det duon Nause som tar plats på scenen på Heartbreak hotels klubb Slick city.

Håller housemusiken på att ta över Sveriges scener?

– Det känns som det, inte bara i Sverige, musikutvecklingen går åt det hållet att det blir mer och mer dansvänlig musik som spelas i radio. Det är likadant i USA, säger Jacob Criborn, ena halvan av duon Nause.

Nause, som förutom Jacob består av Leonard Scheja, släppte sin första singel ”Made of” i maj 2011. Den har i dag sålt dubbel platina och var en av förra sommarens mest spelade låtar. I februari kom deras senaste singel ”Mellow” och de har under tiden remixat artister som Britney Spears, David Morales, Rebecca & Fiona och Adrian Lux.

De har även varit i USA och turnerat och sett deras dansmusikscen på nära håll.

– Det är så klart olika scener om man jämför med här. Men det är olika mellan städerna i Sverige också och det är olika hur klubbarna ser ut. Man måste göra sina egen grej oavsett vart man kommer och inte ändra något, det är det enda sättet, säger Leonard.

I våras var man även med TV6:s realiyserie ”Heartbeats” som följde Nause, Albin Myers och Adrian Lux i deras vardag som svenska DJ-stjärnor i sex avsnitt. I slutet av augusti fortsätter serien. Både Jacob och Leonard tycker att det varit roligt att vara med i ”Heartbeats”.

– Serien ger en rätt så ärlig bild av vår vardag och visar allt jobb som ligger bakom. Så att inte folk tror att det bara handlar om att att festa och dricka champange. Den visar hur våra dagar ser ut och vi har fått väldigt bra respons på vår medverkan, säger Jacob.

Efter stoppet på Slickcity så har Nause ett antal turnédatum till som väntar. Sedan ska den flitigt turnerande duon få ett litet uppehåll då nytt material kommer att släppas. Senasre i höst ska de tillbaka till USA för ännu en vända.

– Vi vill utvecklas så långt det bara går. Vi kommer att fortsätta göra våran grej och det vi älskar så får man se hur långt det tar oss, avslutar Leonard.

Mer läsning

Annons